Erdoğan: Eskiden Olduğu Gibi 'Darbe Yaptım' Diyerek Milleti Susturamazlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu coğrafyada eline silahı, gücü, medyayı, sermayeyi alanın öyle keyfi dayatmalarda bulunmayacağının görüldüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu coğrafyada eline silahı, gücü, medyayı, sermayeyi alanın öyle keyfi dayatmalarda bulunmayacağının görüldüğünü söyledi. Erdoğan, eskiden olduğu gibi 'darbe yaptım' diyerek milleti ve milletin iradesini susturamayacaklarını vurguladı.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından Altınpark'ta düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Mısır'da insanları galeyana getirmek için bir meydanın doldurularak darbenin meşru gösterilebileceğinin sanıldığını ifade etti.

        Hem kendilerinin hem arkalarındaki güçlerin yanıldığını dile getiren Erdoğan, Mısır halkının olanlara sessiz ve tepkisiz kalmadığını "Peki benim oyum ne olacak?" sorusunu sormaya başladığını kaydetti. "Şimdi aynısını burada yapmadılar mı?" diye soran Erdoğan, "Gezi Parkı'na gidenler zannettiler ki Türkiye burası... Ankara, Samsun, Erzurum var; onları ne yapacaksın? Onlar da dedi; 'Peki benim oyum ne olacak?'" diye konuştu.

        "MISIR HALKI OLDU-BİTTİYİ KABUL ETMEDİ"

        İktidara getirilenin yok farzedilemeyeceğini belirten Erdoğan, bunun kabul edilmesinin ahlaki olmayacağını kaydetti. Mısır halkının oldu-bittiyi kabul etmediğini anlatan Başbakan Erdoğan, bu yüzden meydanlara çıkıp onurlu ve meşru bir mücadele başlattıklarını söyledi. Erdoğan, meşruiyet zeminininden çıkmadan bu mücadelenin sürdürüldüğünü ifade etti.

        Mısır'dan kendisine bir mektup geldiğini belirten Erdoğan, konuşmaları beğenmedikleri, rahatsız olduklarının yazıldığını aktardı. Erdoğan, şöyle devam etti: "'Gerekirse telefonla da konuşabiliriz' diyorlar. Güler misin ağlar mısın? Bir kere ben seninle nasıl konuşacağım? Sen seçilmiş değilsin. Sen darbe yönetimi tarafından atanmış birisisin. Hale bakın daha da enterasını; şimdi yemin merasimi yapıyorlar. Güler misin ağlar mısın? Tüm dünyaya sesleniyorum, batıya sesleniyorum; askeri darbeyi yapan kişi yani Sisi, Milli Savunma Bakanı olmuş. Kendi getirdiği Cumhurbaşkanı karşısında el pençe divan yemin ediyor. Böyle bir trajedi olabilir mi? Hangi demokrasi de böyle bir şey var. Atayacaksın, el pençe durup yemin ediyor. Batı neden sessiz kalıyor; omurgalı bir duruş niçin sergilemiyorlar? Sen yüzde 1.5 oy aldın ama Mursi yüzde 52 aldı. Dünyaya sesleniyorum. Bizim derdimiz Mursi değil ama Mursi'yi cumhurbaşkanı olarak görüyoruz. Çünkü Mısır halkına saygımızdan ötürü onu cumhurbaşkanı görüyoruz."

        "ADEVİYE MEYDANI DARBEYİ MEŞRU GÖSTERMEYİ BOZDU"

        "Bu darbeyi meşrulaştıracak, bu meselenin üzerine örteceklerdi. Hem darbeciler hem de onun destekçileri Tahrir'i gösterip darbeyi meşru göstereceklerdi. Ancak, Adeviye Meydanı'nı bunu bozdu." diyen Erdoğan, kardeş ülke Mısır için, Mısır halkı için en kısa zamanda barış, huzur ve istikrar temenni etti.

        Bu coğrafyada eline silahı, gücü, medyayı, sermayeyi alanın öyle keyfi dayatmalarda bulunamayacağını vurgulayan Erdoğan, eskiden olduğu gibi 'darbe yaptım' diyerek milleti ve milletin iradesini susturamayacaklarını vurguladı.

        "KİMİN NE RAHATSIZLIĞI VARSA YASALAR İÇİNDE DİLE GETİREBİLİR"

        Kimin ne rahatsızlığı varsa yasalar içinde dile getirebileceğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, en büyük meydanın sandık meydanı olduğunun altını çizdi. Erdoğan, rahatsızlığın sandıkta dile getirilmesini istedi. "Herkes o sandıktan çıkan sonuca uymak ve ona saygı göstermek zorundadır." diyen Erdoğan, seçim sandığının çoğunluğun azınlığı yönetmesi için değil; azınlığın çoğunluğa dayatma yapmaması için var olduğunu vurguladı.

        Sandığın demokrasi dışı arayışların panzehiri vurgulayan Erdoğan, azınlığın çoğunluğa zulmetmesinin de engeli olduğunu ifade etti. "Diyorlar ki 'Hitler de sandıktan çıkmıştı.' Ne yapalım, sandıktan Hitler çıktı diye sandığı ortadan mı kaldıralım?" sorusunu yönelten Başbakan Erdoğan, 1946 yılına kadar Türkiye'de sandık olmadığını hatırlatarak, ülkenin adı 'Milli Şef' olan biri tarafından yönetildiğini ifade etti.

        "SANDIKTAN HİTLER ÇIKABİLİR DİYEREK SANDIĞI SORGULAMAK ART NİYETTİR"

        'Sandıktan Hitler çıkabilir' diyerek sandığı sorgulamanın art niyetten başka bir şey olmadığına dikkat çeken Erdoğan, sandık sonuçlarına ilişkin tartışmalara başlandığını hatırlattı. Eskiden sandık sonuçları açılınca 'hile var' deyip ortalığın velveleye verildiğini hatırlattı. "Daha henüz ortada sandık yok, seçim yok. Ne diyorlar? Sandıkta hile var." diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Seçime 8 ay varken yenileceklerini anlayanlar yaygara koparmaya başladılar. Şimdiden ortaya dökülmeye başladılar. Bir genç, 'oruç tutmadım diye bana saldırdılar' diyerek karakola gidiyor. Polis de 'kardeş Ramazan yarın başlıyor. Gel çayımızı iç' diyor. Yenilginize 8 ay önceden bahane üreteceğinize gidin çalışın. Bunların Milli Şef'ine bir gün demişler ki 'Paşa hiç Allah demiyorsun. Bu millet Allah'ı sever.' Bir Allah deyiver.' 'Az önce dedim ya' diyor. 'Ne dediniz?' 'Allaha ısmarladık dedim' diyor."

        "HİZMETLERİMİZDEN DOLAYI MİLLETİMİZDEN TEVECCÜH GÖRDÜK"

        Bütün halkı ayrım yapmaksızın kucakladıklarını dile getiren Erdoğan, etnik ayrımcılık yapmadıklarını ifade etti. Erdoğan, "76 milyon bizim kardeşimiz, canımız, ciğerimizdir. Batı-doğu, kuzey-güney yok; 780 kilometrekare ile vatan toprakları var." ifadelerini kullandı. Şırnak, Batman, Ağrı'nın uçağı gördüğünü, Hakkari'deki havaalanının da biteceğini aktaran Erdoğan, hizmet ürettiklerini, hizmetleriyle ayakta kaldıklarını vurguladı. "Milletimizden de hizmetlerimizden dolayı teveccüh gördük." diyen Erdoğan, yegane siyasetlerinin hizmet siyaseti olacağının altını çizdi.

        Millete verdikleri sözlerin arkasından koşacaklarını, gece-gündüz çalışanlardan olacaklarını belirten Erdoğan, terör örgütleriyle, illegal örgütlerle işbirliği yapan, halkta mezhep kavgası çıkarmaya çalışanların seviyesine düşmeyeceklerini vurguladı. Üçüncü köprüyü yapacaklarını ifade eden Erdoğan, yapılmaması için ellerinden gelen gayretin gösterildiğini kaydetti. Üçüncü köprüyle birlikte iki tane de boğazın altından geçen raylı sistem yaptıklarını ve 29 Ekim'de açacaklarını anlatan Erdoğan, "Yaptıklarımız ve ulaştıklarımıza, bunların hayali bile ulaşamaz. Bizim farkımız bu." dedi.

        Kanal İstanbul'u da çevre katliamından kurtarmak için yapacaklarını dile getiren Erdoğan, bugüne kadar milli iradeye uzanan her eli bu milletin paramparça ettiğinin altını çizdi. Darbeyi, darbeden umut bekleyenleri milletin affetmediğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, millet iradesi dışında her yolun gayri meşru olduğunu vurguladı.

        "ÇÖZÜM SÜRECİ UMUTLA YOL ALIYOR"

        Çözüm sürecinin umutla yol aldığını anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin zincirlerini kırdığı bir süreçte hep birlikte tek yürek olacağız. Bu coğrafyada güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'yi istemeyenlere karşı, sandığa 8 ay var. Çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşarak anlatacaksınız. İçeride de bu şer odaklarıyla birlikte hareket edenler var. Türkiye'de oynanmaya başlanan oyun asla ve asla tesadüf değildir. Unutmayın onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var, milletin de bir tuzağı var. Biz eğilmeyeceğiz, onların bizi çekmek istedikleri tuzaklara düşmeyeceğiz. Sosyal medyalarıyla, arkalarına aldıkları güçleriyle bize saldıracaklar ama biz dayanacağız. 3 Kasım'dan beri bizi bu tuzaklara çekmeye çalıştılar. Ne aldanan olduk ne aldatan olduk." şeklinde konuştu.

        "ALEVİLİK HZ. ALİ'Yİ SEVMEKSE BEN DÖRT DÖRTLÜK ALEVİYİM"

        Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Alevi-Sünni diye ayırmaya çalışıyorlar. Ne demek bu ayrımcılık. Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi'yim. Onu nasıl sevmem? O nasıl yaşıyorsa ben de onun gibi yaşamaya gayret ediyorum. Peygamberimiz'in (sav) damadıydı, cengaverdi. Kışkırtmalara, tahriklere oyunlara gelmeyeceğiz. Türkiye sevdamızı, millet sevdamızı paylaşacağız. Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse ben Aleviyim. Ama ben Aleviyim deyip Hz. Ali'nin yaşam şeklinden uzak duranların oyununa gelmeyeceğiz."

        Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Başbakan Erdoğan, milletin yeni bir Anayasa beklediğini hatırlattı. Ana muhalefet başta olmak üzere MHP ve BDP'nin önlerini kesmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Erdoğan, MHP Genel Başkanı'nın zehir zemberek bir açıklama yaptığını ifade etti.

        "BENİM EDEBİM ONUN AĞZIYLA KONUŞMAYA MÜSAADE ETMEZ"

        "Benim edebim, onun ağzıyla konuşmaya müsaade etmez." diyen Erdoğan, Türk milleti ahlakı, onun menşeinden kökünden, ecdadından aldığı terbiyenin buna müsaade etmeyeceğini kaydetti. "Bizi terör örgütüyle bir yaparmış gibi gösterme, gayreti içinde gösterme bir zillet, bir delalettir." diyen Erdoğan, 'terörü nasıl bitiririz' gayreti içinde olduklarını vurguladı. Onların ise sokağı terörize etmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Erdoğan, gidip bir televizyon kanalını bastıklarını hatırlattı. "Niye bastılar? AK Parti gençliğinde bunu göremezsiniz." ifadesini kullanan Erdoğan, mutabık kalınan 48 maddenin Meclis'ten geçirilmesiyle ilgili de bir gün önce yardımcısının 'varım' dediğini ancak bir gün sonra MHP liderinin 'yokum' dediğini dile getirdi.

        Kendi içlerinde birbirleriyle vuruşma durumunda olduklarını anlatan Erdoğan, "Sizin bize söyleyecek lafınız yok. 326 milletvekili ile 3 kişi temsil edilmeyi kabul etmişiz. Sen 51 milletvekiliyle 3 milletvekili bulunduruyorsun. Bir kere saygılı ol. Bağcıyla kavga etmiyoruz; milletçe üzümü yiyoruz. CHP, MHP, BDP, hepsinin toplamı 220 onlar 9 milletvekiliyle; biz 326 milletvekiliyle üç kişiyle temsil ediyoruz." diye konuştu.

        Meclis Başkanı'na haftada iki gün tatil, 5 gün ise çalışılmasını söylediğini dile getiren Başbakan Erdoğan, kendilerinin buna var olduğunu, diğerlerinin bunu kabul edip etmediğini sordu. Meclis Başkanı'nı kırmadıklarını belirten Erdoğan, nihai kararı onun vereceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri