Erdoğan: 'Demokrasi Sandık Değildir' Diyenlerin Kim Olduğunu Öğrendiniz Mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında İsrail'de yapılan panelde Mısır'daki İhvan'ın iktidara getirilmeyeceğinin söylendiğini anlatarak, bu panelde 'Demokrasi sadece sandık değildir' denildiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında İsrail'de yapılan panelde Mısır'daki İhvan'ın iktidara getirilmeyeceğinin söylendiğini anlatarak, bu panelde 'Demokrasi sadece sandık değildir' denildiğini söyledi. Erdoğan, "Şimdi ben soruyorum; 'Demokrasi sandık değildir' diyenlerin kim olduğunu öğrendiniz mi? İşlerine geldiği zaman sandık, işlerine gelmediği zaman sandık değil." diye konuştu.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mısır'daki katliamlara değindi. İsrail'de 2011 yılında yapılan panelle ilgili sözlerinin ardından Beyaz Saray'dan cevap geldiğini anlatan Erdoğan, "Bunu ben söyleyince Beyaz Saray'dan bana cevap geliyor. Üzüldüm. Niye? Çünkü bunun muhatabı Beyaz Saray değildi. Çünkü ben burada Amerika'yı ifade etmedim. Ben burada İsrail'i ifade ettim. Peki Beyaz Saray'a ne oluyor da Beyaz Saray bunu konuşuyor. Beyaz Saray bunu dillendirmemeliydi. Beyaz Saray böyle bir şeyi konuşmamalıydı. Eğer bunu konuşması gereken varsa İsrail konuşmalıydı. Bu, NATO'da birlikte olan iki ülke olarak bir ortağın, bir diğer ortağa böyle bir yaklaşımı yakışık almadı. İşte dünyanın çifte standardını göstermesi bakımından bu da çok önemli." açıklamasında bulundu.

        Kişilerin sevdikleriyle beraber olduğunu anlatan Erdoğan, CHP'li milletvekillerinin Suriye'deki iç savaş sırasında Şam'a giderek, Beşşar Esed ile görüştüklerini hatırlattı. Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin sorumlularına soruyorum; gazetelerde, televizyonlarda yeni doğmuş bebeklerin, 3 yaşında 5 yaşında o masum çocukların solgun yüzlerine bakabildiniz mi? Destek verdiğiniz, sırtını sıvazladığınız o zalimin insanlık dışı katliamıyla gururlandınız mı? Kendi ülkesinin başbakanını diktatörlükle itham edenler, kendi ülkesinin başbakanını dünyaya şikayet edenler, acaba sırtını sıvazladıkları Esed için diktatör sıfatını kullanabilecek cesarete sahipler mi?" diye sordu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri