Erdoğan büyük temizliğe başladı!

İngiliz Daily Telegraph gazetesi Başbakan Erdoğan'ın dün Türkiye tarihinin yargıdaki en büyük temizlik hamlesine giriştiğini yazdı.

Daily Telegraph gazetesi Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik çabalarının bu süreçten yara aldığı uyarılarına rağmen, Recep Tayyip Erdoğan'ın atama ya da görevlerine son verme yoluyla üst düzey yargıç ve savcılara karşı başlattığı harekatı dün daha da yoğunlaştırdığını okurlarına duyurdu.

Daily Telegraph, 96 yargıç ve savcının görevlerinden alındığını ve başkent Ankara'da bugüne kadarkilerin üstüne 470 polis memurunun daha ya işten çıkarıldığını ya da atandığını belirtiyor.

Başbakan Erdoğan'ın dün Brüksel ziyaretinde Avrupa Birliği yetkilileriyle görüştüğünü yazan gazete, kendisine yargı ve emniyetteki görev değişikliklerinin yanısıra HSKY'yı hükümetin yetkisi altına almayı amaçlayan yasa tasarısı hakkında eleştirilerin iletildiğini bildiriyor.

GÜLEN SİYASİ DARBE HAZILIĞINDA!

Daily Telegraph, AB yetkililerinin Birliğe üyeliğin temel kriterlerinden biri olan hukukun üstünlüğü ilkesinin Türkiye'de yara almasından duydukları endişeyi aktardıklarını belirtiyor.

Başbakan Erdoğan'ın yargıya müdahalesinin en yakın çevresindeki siyasetçilere ve hatta oğluna kadar uzanan yolsuzluk soruşturmasına bir tepki niteliğinde olduğunu kaydeden Daily Telegraph, Tayyip Erdoğan'ın Gülen hareketinin kendisini devirmek için ''siyasi'' bir darbe düzenlediğine inandığını yazıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri