Erdoğan: Bölgenin Barış Havzası Olması İçin Çalışıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan günübirlik Katar ziyaretinde Doha Büyükelçiliği’nin yeni binasını açılışına katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan günübirlik Katar ziyaretinde Doha Büyükelçiliği’nin yeni binasını açılışına katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Katar'la bölgenin barış havzası olması için çalıştıklarını söyledi.

Katarlı ve Türk çok sayıda işadamının da hazır bulunduğu törende konuşan Başbakan Erdoğan, "Katar ve Türkiye ilişkileri gerçekten çok çok yüksek düzeyde kaşılıklı ziyaretlerle farklı bir konuma doğru geliyor. Bu dostluğumuz bu kardeşliğimiz karşılıklı yatırımlarda devam ediyor. Beş yüz yıllık ortak bir geçmişe sahibiz. Katar'la farklı bir özelliğimiz var. Bölgesel ve uluslararası konularda örtüşen düşüncelere sahibiz. Bölgemizin gerçekten bir barış havzası olması için elimizden gelen bütün gayreti el birliğiyle Katar’la yürütüyoruz.” dedi.

Erdoğan kurdele kesme töreninde “Adetimdir, kurdele kestiğim yerde makas bırakmam, makası alır müzeme taşırım.” diyerek kurdeleyi kesti. Daha sonra makasın büyüklüğüne dikkat çeken Erdoğan, "Bu makasla büyük iş görürüz." diyerek davetlileri güldürdü.

Katar temaslarını tamamlayan Erdoğan akşam saatlerinde İstanbul’a dönecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri