Erdoğan: Biz davetimizi yaptık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmamasına ilişkin açıklamalarda bulundu

Başbakan Erdoğan, patriot füzeleriyle ilgili Türkiye'yi tehdit eden İran Genelkurmay Başkanıyla ilgili sert konuştu.

Başbakan Erdoğan, İran Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye'yi tehdit eden açıklamalarıyla ilgili, "Genelkurmay Başkanı arada böyle açıklamalar yapar. İran yönetimine bu nasıl söz dediğimizde, kendi düşüncesi derler. Nasıl kendi düşüncesiyse" diye yanıt verdi.

Portekiz Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmamasına ilişkin, ''Davet etmek bizden. Biz davetimizi yaptık, davete icabet edemeyişiyle alakalı olarak değişik bazı şeyler söylendi, ama Patriotlarla ilgili herhangi bir şey gelmedi'' dedi.

İran Genelkurmay Başkanı'nın tehditiyle ilgili Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanı arada böyle açıklamalar yapar. Biz bu nasıl söz dediğimizde kendi düşüncesi der. Nasıl kendi düşüncesiyse. Bizim aldığımız devlet terbiyesinde böyle bir durum yok. Ülkemizin savunması için ne gerekiyorsa biz bu adımları atarız. Biz bu adımı atmış bulunuyoruz. Sadece kendi içinde değil NATO dışında başka ülkeler de kendi içinde bu görüşmeleri yaptı. Bunlar geçici bir süre için şimdilik 1 yıllık süre için patriotlar getirildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri