Erdoğan: Biraz Az Kazanın Fakiri Tahrik Etmeyelim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Ocak 2016'da 1300 lira olması planlanan asgari ücret uygulamasına ilişkin olarak, iş dünyasına seslendi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen G20 Zirvesi kapsamında düzenlenen İŞ20 ve EMEK20 oturumunda konuştu.

Erdoğan, "Ben de işverenlere tavsiye ediyorum, biraz az kazanın ve kazandığını dar gelirli olanlarla paylaşın bunu başarmamız lazım. Neden? Fakiri tahrik etmeyelim ve paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım" dedi.

İşte, Erdoğan'ın açıklamalarının ilgili bölümü:

"Türkiye'de konuşulan 1300 1500.. Buna baktığımız zaman Türkiye'deki konu çok çok farklı bir yere doğru gidiyor ve ben bu gelişmeden mutluyum. Asgari ücret bir taban belirlemedi. Herhangi bir işveren kalkıp da 3 bin lira maaş verdiği zaman kimse sen niye 3 bin veriyorsun demez. 4 bin verdiği zaman niye 4 bin veriyorsun demez. E nolur? Biraz az kazanmış olur. Ben de işverenlere tavsiye ediyorum, biraz az kazanın ve kazandığını dar gelirli olanlarla paylaşın bunu başarmamız lazım. Neden? Fakiri tahrik etmeyelim ve paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım. Burada bir şeyi özellikle vurgulamak isterim ölüp gidiyoruz, paraları götürüyor muyuz? Paralar bu dünyada kalıyor. Varisler paylaşacak. Gökkubede hoş bir seda bırak. Önemli olan bu. Öyle bir patromuz vardı ki işçisinin hakkını ciddi manada gözetir onun maaşını da iyi bir şekilde verirdi desinler. Aslolan burası. Bunu başarmamız vardı."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri