Erdoğan: BDP'li vekillere Meclis hadlerini bildirmeli

Erdoğan'dan BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarıyla ilgili önemli açıklamalar..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Değerlendirme Toplantısı'nda yapmış olduğu konuşmada BDP ve PKK'ya yönelik sert eleştirilerde bulundu.

"HEM SİLAHI ÖVECEKSİN HEM DE.."

Erdoğan konuşmasında, son dönemlerde gündemin öne çıkan konularından biri olan BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin önemli mesajlar verdi. BDP'li vekillerle aynı çatı altında olamayı kabullenemediklerini belirten Erdoğan şu ifadelere yer verdi: " Dünyanın hiç bir yerinde terörü destekleyen partiler kabul görmez. Bugüne kadar BDP'li vekiller sizi mi temsil ettiler? Yoksa terör örgütünü mü temsil ettiler? Eğer Meclis'te olacaklarsa önce terörle ortanik bağını kessinler. Yoksa terör örgütünün bir uzantısı olarak biz onlarla aynı çatı altında olmayı kabullenmiyoruz. Hem silahı öveceksin hem bu Meclis çatısı altında dokunulmazlık zırhının altına gireceksin. Biz en başından beri biz siyaset yolunun açık olmasından yana olduk. BDP bunu bir sistem açığı olarak gördü."

"PARLAMENTO HADDİNİ BİLDİRMELİ"

BDP'li vekiller hakkında verilen dokunulmazlık fezlekesine de göndermede bulunan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Bugüne kadar kendilerine sonsuz bir hoşgörü gösterildi. Durmadan tehlike. Milletvekili arkadaşlarımız dahil herkes tehdit edildi. Eğer biz Türkiye'yi özgürlükler ülkesi olarak kabul ediyorsan T.C'nin başındaki AK Parti iktidarı olarak bu zemini bizim güçlendirmemiz gerekir. Biz kalkıp varsın yapsınlar diyemeyiz. Buradan böyle bir karar alınırsa bu ülkenin ayrımcılığıdır diye bir şey yok. Yeri geldiğini herkese bu parlamento haddini bildirmeli. 1992-94 yıllarından bahsediyorlar. Biz 2012'deyiz. Bugünün şartlarıyla o şartlar aynı değil. Kalkıp bir vekil çıkıp nasıl silahlanın diyorsun ya? Sen bir de milletvekili olmadan söylüyorsun."

94 HATIRLATMASINA KIZDI

Konuşmasında BDP'ye yönelik eleştirilerini gittikçe sertleştiren Erdoğan: "1992-94 yıllarından bahsediyorlar. Biz 2012'deyiz. Bugünün şartlarıyla o şartlar aynı değil. Kalkıp bir vekil çıkıp nasıl silahlanın diyorsun ya? Sen bir de milletvekili olmadan söylüyorsun.Biz bunlara haddini bildirmezsek Allah da halk da bizi affetmez." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri