Erdoğan: Bazı Chp Milletvekilleri, Kanlı Örgütlerle Adeta El Ele Hareket Ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce AK Parti Genel Merkezi'ne saldırı düzenleyen eli kanlı örgütle birlikte kişinin, dün de Ankara'da yine kanlı bir eyleme kalkıştığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce AK Parti Genel Merkezi'ne saldırı düzenleyen eli kanlı örgütle birlikte kişinin, dün de Ankara'da yine kanlı bir eyleme kalkıştığını söyledi. Erdoğan, "Hamdolsun roketler duvarlara isabet etti ve can kaybımız, yaralımız olmadı." dedi. Bazı CHP milletvekillerinin bu kanlı örgütle birlikte eylemler yaptığını söyleyen Erdoğan, "Tüm uyarılarımıza rağmen bazı CHP milletvekilleri, hassasiyetleri kaşımaya devam ediyor. Bu kanlı örgütlerle adeta el ele kol kola hareket ediyorlar." diye konuştu.

Erdoğan, Malatya Anemon Otel'de iş dünyası, kanaat önderleri, mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yaptı. Ankara'da dün Emniyet Müdürlüğü ve polisevine yönelik roketatarlı saldırı yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "AK Parti Genel Merkezi'ne saldırı düzenleyen eli kanlı örgüt ve kişi, dün de Ankara'da yine kanlı bir eyleme kalkıştı. Hamdolsun roketler duvarlara isabet etti ve can kaybımız, yaralı olmadı" dedi. Erdoğan şöyle konuştu: "İşte Taksim'de CHP ile bu örgüt yan yana, kol kola eylem yaptılar. Ankara'da ODTÜ'de, CHP milletvekillerinin gölgesinde, bu kanlı örgüt birlikte eylemler yaptılar. Tüm uyarılarımıza rağmen, CHP, özellikle de bazı CHP milletvekilleri, hassasiyetleri kaşımaya devam ediyor. Bu kanlı örgütlerle adeta el ele kol kola hareket ediyorlar. Bakıyorsunuz barikatların en önünde CHP'nin milletvekilleri var. Şiddet olayının en önünde onlar var. Milletvekili sıfatı taşıdığı halde sorumluluğunu, kimliğini unutup eline taş alacak kadar kendini kaybedenler, gözünü kan bürüyenler var. Ya bir milletvekili eline taş alır mı? Alıp da bunu polise atar mı? Bunlar var.. Sandıktan umudunu kesenler, sokakta umut arıyor. Eli kanlı terör örgütlerinin kaos senaryolarında umut arıyor. CHP'nin genel başkanı, eli kanlı diktatörlerinin sırtını sıvazlayıp, eli kanlı terör örgütleriyle ortak eylem yapıyor. Sonra da barış havarisi rolüne bürünüyor. CHP Genel Başkanı, barışın ne olduğunu biliyorsa bunu gitsin yeni yol arkadaşı eli kanlı Esed'e anlatsın, taş atan kendi milletvekillerine anlatsın. Suriye'de 110 bin kişi ölürken, çocuklar katledilirken, CHP Genel Başkanı barış kelimesini ağzına almıyordu, tam aksine, o çocukları katleden zalimle milletvekilleri hatıra fotoğrafı çektiriyordu."

Aleviler üzerinden kirli bir tezgahın uygulamaya sokulmak istendiğini de belirten Erdoğan, "Adıyaman'da olduğu gibi Malatya'da da Alevi kardeşlerimizin hissiyati istismar edilerek çirkin tahrikler yapılmak isteniyor. CHP'nin genel başkanı ve bazı milletvekilleri, Alevi vatandaşlarımızı tahrik etmek suretiyle bayat bir senaryoyu hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu bayat senaryo karşısında tüm Malatyalı kardeşlerimin, tüm Türkiye'nin son derece uyanık olmalarını rica ediyorum. Biz CHP Genel Başkanı ve yönetimi ile milletvekillerinin yaptığı tahrikleri hatırlattık ve nasıl ateşle oynadıklarını görmelerini istedik. CHP'nin bazı eli kanlı terör örgütleriyle nasıl iç içe olduklarının görülmesini istedik. Reyhanlı saldırısını yapanlarla, CHP'yi Şam'a götüren rehberlerin nasıl bağlantılı olduklarını delilleriyle ortaya koyduk." açıklamasında bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri