Erdoğan, Baykal'ın belgesini doğruladı

Erdoğan, "4 yıl önce Ahmet Bey'e ne söylediysem bugün de aynı noktadayım. Biz bu tür pis komplolara asla bulaşmayacağız. Biz partimizin adında olduğu gibi Ak bir siyaset izleyeceğiz." dedi.

Erdoğan’ın 4 yıl önce Baykal’la ilgili bir belgeyi yayınlamak isteyen dergicilere “Yayınlarsanız sizi bitiririm” dediği ileri sürülmüştü. Başbakanın eski Danışmanı Ahmet Tezcan ilk olarak Nihal Bengisu Karaca tarafından gündeme getirilen iddiayı doğrulamıştı.

ÖNCE NİHAL BENGİSU KARACA ANLATTI
Bengisu Karaca, üç gün önce TV’deki açık oturumda, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili bilinmeyen bir belge olduğunu iddia etmişti.
Karaca, TV’de “Baykal’a ait bir belgeyi ele geçirenler, danışmanı aracığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu bilgiyi ulaştırdı. Başbakan da onlara, ’Bu yayınlanırsa, destek olmayı bırakın, sizi bitirmek için herşeyi yaparım’mesajı iletmiş” dedi.
TEZCAN OLAYI DOĞRULADI
Başbakanlık eski Basın Müşaviri Ahmet Tezcan dün bu iddiayı ekranda doğruladı. Habertürk TV’-de yayınlanan ’İkide Bir’ adlı programı Nihal Bengisu Karaca ile sunan Tezcan, 4 yıl önceki olayın detayları ile ilgili bilgiler vermişti.

Haber 7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri