Erdoğan: Başımı kuma gömemem

Başbakan Erdoğan, Ergenekon Davası'ndan tahliye edilenlerle ilgili, 'Ben başımı kuma gömemem' değerlendirmesinde bulundu.

Yenişafak Gazetesi'nden Ali Bayramoğlu'nun haberine göre; Başbakan Erdoğan Ergenekon tahliyeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'DARBE YOKTUR, DARBE GİRİŞİMİ YOKTUR DİYEMEM'

Başbakan Erdoğan, yaptığı değerlendirmesinde, "Darbe girişimi yoktur fikrini kabullenmem mümkün mü? Darbe girişimleri olmamıştır diye düşünmem mümkün değil. Ben başımı kuma gömemem. Darbe girişimlerine hükümete yönelik yasalara ve demokrasiye aykırı hareketlere dair kamuoyuna yansıyan onca ses kaydını ve delili nasıl görmezden geliriz. Partimizin kapatılmasının iyi olacağı şeklinde verilen beyanatları nasıl unuturuz. Tüm bunlar hepimizin gözleri önünde oldu. Dolayısıyla bu girişimlere karşı farklı bir tutum içinde değiliz. Darbe yoktur, darbe girişimi yoktur diyemem. Ayrıca mahkemenin verdiği kararın beraat değil tahliye olduğu gözden kaçırılmamalı. Bundan kurtuldum diyenler var ama olmaz." dedi.

İLKER BAŞBUĞ'UN TAHLİYESİ

Başbakan Erdoğan İlker Başbuğ’un taliyesiyle ilgili tavrının net olduğunu söyleyerek,  "Makamı itibariyle böyle olmaması lazımdı. Tutuksuz yargılanmalıydı. Sadece o değil emekli paşalarla ilgili de tutuksuz yargılanma olabilirdi. Böyle yapmayacaksan bir an önce karar ver, suçlu mu suçsuz mu? Aksi intikam hırsıdır. Temenni ederim Başbuğ'la ilgili yargılama Yüce Divan'da devam etsin. Cumhurbaşkanı'nın da böyle bir beyanı var...." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri