Erdoğan Amerika'ya gidiyor

Ankara kulislerinin en özel kalemi açıklıyor: İşte Erdoğan'ın Amerika ziyareti tarihi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 15 Mayıs'ta önemli bir yurt dışı ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan 16 Mayıs'ta Amerikan Başkanı Barack Obama ile Amerika'da görüşecek.

"OBAMA'NIN SESİNİ ÖZLEMİŞİM" DEMİŞTİ

İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemesinin ardından Türkiye Amerikan ilişkilerinde de önemli bir atmosfer değişikliği yaşandı. Obama'nın Erdoğan ve Netanyahu'yu telefonda görüştürmesinin ardından gelen İsrail özrü sonrası süreci anlatan Erdoğan, 'Önce Netanyahu konuşmak istedi ama ben sayın Obama'nın sesini özlemiştim önce onunla konuştuk' demişti.

16 MAYIS'TA OBAMA İLE AMERİKA'DA GÖRÜŞECEK

Erdoğan'ın aynı gün ABD'deki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecek ve New York'ta Türk yürüyüşü ile Türk gününe katılacak. Erdoğan, 16 Mayıs'ta da Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama ile biraraya gelecek. Erdoğan'ın ajandasında bölgesel konular, Suriye meselesi başta olmak üzere, Filistin-İsrail sorunu, İsrail'in özür dilenmesinin ardından normalleşme sürecine giren Türkiye-İsrail ilişkileri, terör meselesinin çözümüne ilişkin başlatılan süreç, terör örgütü üyelerinin silah bırakması gibi konular da var.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri