'Erdoğan ‘ak Saray’lar Yaparak İktidarının İhtişamını Göstermeye Çalışıyor'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, cumhurbaşkanlığı köşkü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tuncel, "Başbakan’ın Başbakanlığı’nı yapan Tayyip Erdoğan niye ‘Ak Saray’ı yapıyor biliyor musunuz?...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, cumhurbaşkanlığı köşkü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tuncel, "Başbakan’ın Başbakanlığı’nı yapan Tayyip Erdoğan niye ‘Ak Saray’ı yapıyor biliyor musunuz? ‘Ak Saray’lar yaparak kendi iktidarının ihtişamını göstermeye çalışıyor. Ama şunu unutuyor. O ‘Ak Saray’a girdiği sürece halktan kopuyor, halk da bu önümüzdeki dönemlerde bunlara cevap verecektir." dedi.

    2 gün sürecek Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 5. Genel Kurulu, Kocatepe Kültür Merkezi'nde başladı. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Muş Bağımsız Milletvekili Sırrı Sakık, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve davetliler katıldı. Kobani Halk Meclisi Eş Başkanı Ayşe Efendi’nin de katıldığı kongrede Abdullah Öcalan posteri asıldı. Saygı duruşlarının ardından açılış konuşmaları başladı.

    "AKP'NİN KARAYA TOSLAMAK ÜZERE OLDUĞUNU GÖRMEK MÜMKÜNDÜR"

    Açılış konuşmasını yapan HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü şunları söyledi: "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Tayyip Erdoğan, Davutoğlu hükümetinin Türkiye’de tesis etmeye çalıştığı tek parti diktatörlüğünün gerçekleşmesine karşı en önemli hareket merkezi ve mücadele üssü Halkların Demokratik Kongresi olmak zorundadır. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi’nin otoriter rejimi, otoriter yönelişi Davutoğlu, Erdoğan diktatörlüğü sadece ve sadece siyasi mekanizmaardan, Meclis'ten ve seçimlerden geçerek bu diktatörlüğü tesis yolunda değildir. Aynı zamanda hem devlet aygıtının bütün kademelerini hem de toplumsal hayatı domine edecek onu yeniden bir fitne mühendisliğiyle yeni baştan kuracak tedbirler ile ilerlemek peşindedir. Ancak denizin sonuna gelindiğini karaya toslamak üzere olduklarını da görmek mümkündür. Adalet ve Kalkınma Partisi kendi hegemonya alanında alabileceği bütün mesafeleri almış ancak hegemonyası artık toplumun tamamını kuşatır olmaktan çıkmıştır.” diye konuştu.

    "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sadece içeride değil, bölgede, uluslararası alanda da sürdürdüğü mezhepçi siyasete karşı halkların ortaklığını, halkların dayanışmasını savunuyoruz." diyen Kürkçü, "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendi rejimini sınırlar ötesine genişletmeye çalıştığı her yerde o ülkelerin o toplumların ezilen halklarıyla birleşeceğiz, Nusayri Araplarla birleşeceğiz. Kürtlerle birleşeceğiz, Ermenilerle, Rumlarla birleşeceğiz. Her yerde ve her yerde hegemonyacılığa, istilacılığa, emperyalizme karşı Halkların Demokratik Kongresi onlarla omuz omuza olacak.” şeklinde konuştu.

    “TÜRKİYE ÖLÜMLER ÜLKESİ HALİNE GELDİ”

    Kürkçü’nün ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel işçi ölümlerini değerlendirdi. Tuncel, “Farkında mısınız Türkiye ölümler ülkesi haline geldi. İşçiler iş cinayetleriyle katlediliyor, kadınlar katlediliyor, doğamız katlediliyor. Aslında yaşam alanlarımız sadece fiziki olarak değil, coğrafik olarak da elimizden alınıyor. Ölümler ülkesi haline gelen bu ülkeyi yaşam ülkesi haline getirmek bizim sorumluluğumuz. Hatırlarsanız biz Tayyip Erdoğan’ın ‘özür dilemek gerekiyorsa özür dileriz’ sözünü eleştirmiştik. Şimdi aradan 1 yıl geçti aynı zihniyeti CHP’de görüyoruz. ‘Özür dilenmesi gerekirse özür diliyoruz’ diyor CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı. Buradan hatırlatırız hem AKP hem CHP’ye. Özür böyle dilenmez. Özür dileyeceksen yasasını çıkaracaksın, bir daha asla diyeceksin. Bir yandan eleştireceksiniz bir yandan benzerini yapacaksınız.” ifadelerini kullandı.

    "ERDOĞAN ‘AK SARAY’LAR YAPARAK İKTİDARININ İHTİŞAMINI GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR"

    Cumhurbaşkanlığı köşkü ile ilgili eleştirilerde bulunan Tuncel şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı olamayıp Başbakan’ın Başbakanlığı’nı yapan Tayyip Erdoğan niye ‘Ak Saray’ı yapıyor biliyor musunuz? ‘Ak Saray’lar yaparak kendi iktidarının ihtişamını göstermeye çalışıyor. Ama şunu unutuyor. O ‘Ak Saray’a girdiği sürece halktan kopuyor, halk da bu önümüzdeki dönemlerde bunlara cevap verecektir. AKP hükümeti tamamen halka karşı bir politika haline getirmiştir kendisini. İşçilere her gün ölümü, daha az paraya daha çok iş, patronu koruyan bir politikayla insanları ölüme razı eder hale gelmiştir. Aslında Türkiye’yi de savaş politikalarının bir parçası haline getirmiştir."

    "AKP HDP’DEN KORKUYOR"

    2015 genel seçimleriyle ilgili olarak Ak Parti’nin en çok HDP’ye saldırdığını ifade eden Tuncel, "Dikkat ederseniz en çok HDP’ye baskı yapıyor. Çünkü HDP’den korkuyor. Ama burada diyoruz ki korkunun ecele faydası yok." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri