Erdoğan: Ab’den Netice Alamazsak Bu Bizi Başka Arayışların İçine İtebilir

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyelik konusunu gündemlerinden çıkarmadıklarını söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyelik konusunu gündemlerinden çıkarmadıklarını söyledi.

AP Başkanı Martin Schulz’la düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, “Bizim için her şey gündemdedir. AB, 51 yıldır bizi kapıda bekletiyor. Netice almamız halinde yola devam edeceğiz. Ama netice alamazsak bu bizi başka arayışların içerisine de itebilir. Öncelikli olarak nerede netice alırsak orada da biz adımlarımızı atarız. Çünkü Türkiye bağımsız bir ülkedir, kendi kararını kendisi verir. Ama şu andaki görüşmelerimiz doğru istikamette. Temenni ederim ki bu süreç hızla bu şekilde devam eder ve fasıllar bloke edilmez.” dedi.

Bloke edilen fasıllara ve Fransa ve Almanya liderleriyle yapacağı görüşmelere dikkat çeken Erdoğan, “Bu görüşmeler neticesinde olumlu bazı adımlar atılabilirse tabii ki bizim AB’ye yoğunlaşarak çalışmalarımızı sürdürmemiz de önem kazanacak.” şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Türkiye’ye yapacağı ziyareti önemsediklerini de belirten Erdoğan, “22 yıl önce bize Fransa’dan cumhurbaşkanı geldi. Sarkozy’nin 24 saati bulmayan ziyareti resmi ziyaret falan değildi. Sayın Hollande’ın gelişi, bir cumhurbaşkanı ciddiyeti içerisinde oluyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri