Erdemoğlu: Tesislerimize Her Yıl 100 Milyon Dolar Yatırım Yapıyoruz

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5 yıl içinde Türkiye halı sektöründeki pazar payını yüzde 40’lara çıkarmayı, mobilyada ise liderliği hedeflediklerini açıkladı.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5 yıl içinde Türkiye halı sektöründeki pazar payını yüzde 40’lara çıkarmayı, mobilyada ise liderliği hedeflediklerini açıkladı. Yeni sektörlere odaklanan Erdemoğlu, 100 milyon dolarlık yatırımla Çatalca’da 2014 yılında hizmete girecek rüzgar santrali kuracaklarını belirtti.

Erdemoğlu Holding’in 21 şirket ve 6 bin 500 çalışanı ile 2012’de 1 milyar 800 milyon lira ciro elde ettiği, bu yılı da yüzde 15 artışla kapatmayı hedeflediği belirtildi. Erdemoğlu, "2013, özellikle odaklandığımız halı, mobilya ve iplik sektörlerinde yatırımlara ağırlık verdiğimiz bir yıl oldu." dedi.

Her yıl üretim tesislerine yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Erdemoğlu, "Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımın ve tasarıma verdiğimiz önemin meyvelerini topluyoruz. Türkiye’de halı sektöründe yüzde 20’lik pazar payı ile sektör lideri konumunda bulunuyoruz. Gaziantep ve Rusya’daki üretim tesislerimizde 2012 yılında toplam 30 milyon metrekare makine halısı üretimi yaptık. Dünyada 5 kıtada 70 ülkeye 220 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Almanya’dan Avustralya’ya, Amerika’dan Çin’e her geçen gün ihracatımızı güçlendiriyoruz. Kalite ve güveni ön planda tutan bir anlayışa sahibiz. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’de pazar payımızı yüzde 40’lara çıkarmayı, global bir marka olma yolunda kararlılıkla ilerlemeyi hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.

Halı sektöründe Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane ve İmparator markaları ile tüketicilerle buluştuklarını belirten Erdemoğlu, "Bugün Merinos, dünyada en çok satılan halı markası konumunda. Her yıl gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’nin ihracat lideri. Halı sektöründe Turquality sertifikasına sahip ilk Türk markası” dedi. Halı sektöründeki deneyimlerini 2005 yılında satın aldıkları Dinarsu ile buluşturduklarını söyleyen Erdemoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aldığımız dönemde yıllık 5 milyon m² halı üretimi gerçekleştiren Dinarsu’yu 100 milyon dolarlık yatırımla baştan başa yeniledik. 5 yıl gibi kısa bir sürede bu kapasiteyi 20 milyon metrekareye çıkardık. Bugün Dinarsu ile yurtiçindeki varlığımızı güçlendirirken, dünyanın en önemli mağazalarında kendimize haklı bir yer ediniyoruz."
30 milyon dolar yatırımla Adıyaman Besni’de bir iplik tesisi kuracaklarını söyleyen Erdemoğlu, 2014 yılında hizmete açılacak tesiste 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

"MOBİLYADA TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİNDEN OLACAĞIZ"

Erdemoğlu Holding’in 2004 yılında mobilya sektöründe faaliyet göstermeye başladığını belirten İbrahim Erdemoğlu, İzmir Torbalı’da bulunan 125 bin metrekarelik fabrikalarında kanepe, oturma grupları, yatak, baza, yemek odası, yatak odası, genç odası ve panel mobilya üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Mobilyada 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, Merinos ve Dinarsu markası ile sektördeki varlıklarını güçlendirmek istediklerini söyleyen Erdemoğlu, "Halıda ulaştığımız başarıyı mobilyaya da taşımayı, Türkiye’nin en iyilerinden olmayı istiyoruz." şeklinde konuştu.

"ENERJİDE BÜYÜYECEĞİZ, GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE GİRİYORUZ"

Globalleşen dünyada, yeni sektörlere yatırım yaparak Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Erdemoğlu: "Kendi tesislerimizde kullandığımız enerjiyi üretmek için girdiğimiz enerji sektöründe son derece iddialıyız. Bu doğrultuda, ilk olarak Çatalca’da 52,5 MW’lık bir rüzgar santralı lisansı aldık. 100 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacak santralin üretim kapasitesini yılda 200 milyon kWh’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırımlarımız sürecek. Ayrıca gayrimenkul alanında İstanbul Sefaköy’de bir rezidance inşaatına başladık." dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri