Erciyesspor Konyaspor 0-2 Maç özeti

Ligin bitiminde ilk 6'nın içinde olmak isteyen Torku Konyaspor, deplasmanda Erciyesspor'u 2-0 geçerek play-off'a bir adım daha yaklaştı. Öte yandan temcilmiz bu sezon ilk kez üst üste 3 kez galibiyet almış oldu.
PTT 1. Lig'in 29. haftasında Kayseri Erciyesspor ile Torku Konyaspor kozlarını paylaştı. Lider Kayseri ekibi, Neca (p) ve Ars'ın golleriyle Yeşil-Beyazlı takıma 2-0 boyun eğerken, zirvede yara aldı.
 
Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda oynanan müsabakanın ilk dakikaları karşılıklı pozisyonlarla geçilirken, dengeyi 40. dakikada Torku Konyaspor'dan Neca bozdu. Sjoerd Ars'ın yere düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı kullanan Portekizli futbolcu, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. İlk devre 1-0 konuk takımın üstünlüğü ile tamamlanırken, 88'de sahneye çıkan Ars farkı ikiye çıkardı ve skoru tayin etti: 0-2.
 
Bu sonuçla puanını 42'ye çıkaran Torku Konyaspor, üst üste 3. maçını kazanırken, Play-Off yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Ligde 54 puanda kalan Kayseri Erciyesspor ise sahasında üst üste ikinci yenilgisini alırken, Çaykur Rizespor'un kazandığı haftada yara aldı.
 

MAÇTAN DAKİKALAR
9 dakikada Torku Konyasporlu Erdal soldan Erciyesspor cezalanına yaklaştı. Yaklaşık 25 metreden attığı şutu kaleci Atilla çift yumrukla uzaklaştırarak, gole müsade etmedi.

reklam

11. dakikada Neca'nın sacğdan ortasında Ars'ın kafa şutu'nu kaleci Atilla yakaladı.

25. dakikada T.Konyaspor atağında sağ çaprazdan Ömer Ali, Erciyesspor cezalanına sokuldu.Şutunu kaleci Atilla ayaklarıyla çıkardı.

31. dakikada Erciyessporlu Gohou cezalanında 2 Konyasporlu oyuncuya çalım atıp, topu sağında bekleyen Emrah'a atmadı. Sonrasında kötü bir vuruşla topu avuta gönderdi.

38. dakikada Erdal'ın kullandığı cezaatışında, cezalanında Ars'ın yere düşmesini orta hakem Deniz Ateş Bintel penaltı olarak nitelendirdi. Penaltı atışını Neca, gole çevirdi: 0-1. Erciyessporlular penaltı kararına uzun süre itirazda bulundu. İlk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle kapandı: 0-1

68. dakikada Torku Konyaspor atağında Emkrah Bozkurt'un şutu üstten avuta çıktı.

70. dakikada Konyaspor atağında Erdal, Erciyesspor cezalanına kadar sokuldu, topu boş kale yerine avuta attı.

76. dakikada Rağıp'ın pasında Arif'in şutu üstten az farkla auta çıktı.

89. dakika Şenol'un ortasında, Erciyesspor  defansı seyretti. Ars, yakın mesafeden topa ayak koydu ve deplasmanda takımını 2-0 öne geçirdi. Maç konuk ekibin ilk ve ikinci yarıda attığı iki  golle sona erdi: 0-2.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri