Erciyes Dostları, Erciyes Dağı’nda Temizlik Yaptı

Ağustos ayında doğa yürüyüşlerine başlamalarının 20. yılını kutlayan Kayseri Erciyes Kardelen Yürüyüş Ekibi, Erciyes Dağı’nda çevre temizliği seferberliği başlattı. Erciyes Dağı yürüyüşlerine, 1995 yılı Ağustos ayında Lifos...

Ağustos ayında doğa yürüyüşlerine başlamalarının 20. yılını kutlayan Kayseri Erciyes Kardelen Yürüyüş Ekibi, Erciyes Dağı’nda çevre temizliği seferberliği başlattı.

Erciyes Dağı yürüyüşlerine, 1995 yılı Ağustos ayında Lifos Dağı zirvesine yapılan ilk yürüyüşle başlayan ve aradan geçen zaman diliminde Erciyes Dağı ve etrafındaki onlarca dağa gerçekleştirdikleri düzenli yürüyüşleri ile tanınan Erciyes Dağı’nın istikrarlı yürüyüş grubu Erciyes Kardelen Yürüyüş Ekibi, Erciyes Dağı’nda çevre temizliği seferberliği başlattı.

Bu çalışmaları ile kamuoyu tarafından takdir gören Erciyes Kardelen Yürüyüş Ekibi; yürüyüş parkurları üzerinde etrafa rastgele atılmış çöpleri temizleyip, cam ve plastik şişeleri, poşetleri, kağıt parçalarını, boş sigara paketlerini topladı, çöp poşetlerine doldurdu. Kardelenler, topladıkları çöpleri çöp toplama noktalarına ağızlarını bağlayarak bıraktı. Erciyes Kardelen Ekibi üyelerinin tam kadro katıldığı çevre temizliği yaklaşık 45 dakika sürdü.

Erciyes Kardelen Ekibi yürüyüş lideri Salih Köylü, çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşması gerektiğini vurgularken, ekip üyelerinin bu seferberliğe katkıda bulunmalarından dolayı onlarla gurur duyduğunu söyledi. Erciyes Dağı yürüyüş güzergahı boyunca yapılan çevre temizliği çalışmasında en çok plastik şişe ve torbalara doldurulmuş atık çöplerle karşılaştıklarını ifade Köylü, “Maalesef doğada plastik, cam şişeler ve atık çöpler kendiliğinden oluşmuyor. Tüm bunları, bizlerin çevreye attığını düşünüyorum. Erciyes Dağı’nda gezmeye, piknik yapmaya gelenlerin kirlettiği doğayı temizlemek yine bizlere düşüyor. Çevre kirliliğinin önlenmesi, yaşanılabilir bir doğa için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Erciyes Dağı’nı sağlığımız ve temiz bir doğa için lütfen temiz terk edelim, terk etmeyenleri ikaz edelim.” dedi. Çevre temizliği seferberliğinin tamamlanmasının ardından Erciyes Kardelen Yürüyüş Ekibi, yaklaşık 16 kiloluk dev bir karpuzun tadına bakarak yorgunluk çıkarmaya çalıştı.

Erciyes Kardelen Ekibi’nin Çevre Temizliği Seferberliğine; yürüyüş lideri Salih Köylü’nün yanı sıra Hüseyin Arı, Veysel Kandefer, Kenan Kaplan, Necmi Somtaş, Mehmet Emin Akşehirli, Muharrem Arı, Halil Akyurt, Hilmi Büyükkuşoğlu, Abdulkadir Çapacıoğlu, Osman Hakkoymaz, Mehmet Fatih Kaymaz ve Eyüp Ruhlusaraç katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri