Erciş'te Esnafın Zararı İçin Tso Yetkilileri Belediye Eş Başkanları İle Görüştü

Van Erciş'te, Kobani eylemleri sırasında ilçede yanan iş yerlerinden belediyenin sorumlu tutulmasına açıklık kazandırmak ve duruma çözüm bulmak için Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Kesin ve Abdurrahman Çağan, Erciş Ticaret ve Sanayi...

Van Erciş'te, Kobani eylemleri sırasında ilçede yanan iş yerlerinden belediyenin sorumlu tutulmasına açıklık kazandırmak ve duruma çözüm bulmak için Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Kesin ve Abdurrahman Çağan, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile bir araya geldi.

Çarşı esnafı adına Erciş Belediyesi eş başkanları ile Ticaret Ve Sanayi Odası yetkilileri görüştü. Oda yetkililerinin sorularını yanıtlayan Eş Başkan Abdurrahman Çağan, meydana gelen olayların gerçekleştiği saatlerde bilinçli bir müdahalenin de yapıldığını kaydederek, belediye prefabrik binasının yakılması esnasında güvenlik kameralarının polis tarafından çevrildiğini belirterek şunları söyledi: "Belediye binası yakılmadan önce, makam odalarının olduğu yöne bakan güvenlik kamerası polis tarafından başka yöne çeviriliyor. Ardından belediye binası yanıyor. Bu şüphe yaratan bir durum olduğu gibi, AK Parti ilçe binasına da polisin kullandığı gaz ve ses bombaları atılmış. AK Parti ilçe başkanının kendisi polise ait gaz bombalarını göstermişti. Hepsi polise ait olan ses ve gaz bombaları" dedi. Yaşanan olayların detaylı irdelenmesi gerektiğini incelenmesi ardından sonuç çıkarılması gerektiğini belirten Çağan, "Bu olayın sorumlusu siz ya da ben değilim. Herkesin de bildiği gibi, bu toplum o kadar çok sıkıştırıldı ki, içinde biriktirdiği tepki sonunda patlak verdi."

Erciş Ticaret ve Sanayii Odası olarak yaşanan çatışmalarda iş yerleri yakılan esnaflara çözüm bulmak istediklerini ve durumun kendilerini de her yönlü üzdüklerini ifade eden Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar ise "Biz Oda yetkilileri olarak durumu oturup detaylı değerlendirdik. Bu durumda Erciş Emniyet Müdürü'nün yanlışlıkları da var. Bu emniyet müdürü buradan gitmeli. Biz olaylara tek taraflı bakmıyoruz." şeklinde ifade etti. Belediye yönetimi olarak seçilmişlerin bu sıkıntılara çözüm olması gerektiğini belirten Yağar, "Devlete olan kızgınlık esnafa ödetilmemeli. Deprem sonrasında bir sıkımlık canı olan esnaf şimdi daha da sıkıntıya düştü." dedi.

Toplantının devamında, çarşı esnaflarının kentsel dönüşüm projesi içerisinde yeni bir düzene kavuşabileceği fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projenin henüz bir netliğe kavuşturulmaması da yer aldı. İlçe genelinde etap etap yıkılarak yapılacak olan dönüşüm projesi ile esnaflar, hazırlanan prefabrik dükkanlarda ticaret yaparak projenin tamamlanması ardından yeni dükkanlarına geçerek ticari hayatına devam etmesi planlanıyor. Fakat ilçede yetkili olan kurumların ve belediyenin taleplerine rağmen, tarihi belirlenemeyen kentsel proje uygulamasının çarşı esnafının birlik olarak bakanlığa başvurması ile hızlandırılabileceğini kaydeden Eş Başkan Çağan, bu şekilde yeni ve düzenli bir çarşı yapısının mevcut olabileceğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan her yeniliğe belediye olarak da yardım edeceklerini bildirdiklerini ifade eden Çağan, esnafların mağduriyetinin önlenmesini istediklerini kaydetti.

'AKP İSTEMESE DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANDIRILMASINI İSTİYORUZ'

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar ise kentsel dönüşüm projesinin hemen hayata geçirilmesinden yana olduklarını, bunu geciktiren sebebin ise AK Parti'nin Erciş Belediyesi'ni kazanamamasından kaynaklandığını ileri sürdü. Erciş'in durumu için AK Parti Van milletvekilleri ile görüştüğünü belirten Yağar, kendisine seçimi AK P kazanmadığı için hizmet yapılamadığının aktarıldığını iddia etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri