Ercan Yılmaz: Boksun neferiyim

Ercan Yılmaz: Boks bana değil, ben boksa hizmet edeceğim. Bunun için de öncelikle hedefim Konya'da boks salonları açmak. Konya'da boksu ayağa kaldırmak için rekabeti sağlamamız lazım

Ercan Yılmaz. Kulu'lu işadamı.  Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte yurtdışına gitmiş. Çalışmış çabalamış işadamı olmuş. İsveç'te işyerleri açmış, sonra Konya'ya gelmiş. Restoranlar zinciri kurmuş ve bu sektörde büyümüş ve büyümeye devam ediyor. Bu arada spora, özellikle boksa olan sevdası onu bu sporu yapmaya zorlamış. Boks salonuna gidip aynanın karşısında gölge boksu yapmak, torba dövmek, ip atlamak, eldiven giyip ringe çıkmak en büyük keyiflerinden birisi. Boksa hizmet etmek için de yetkililerin kendisine fırsat ve destek vermesini istiyor. Biz sorduk, Ercan Yılmaz cevapladı...

Boksa ilginiz ne zaman başladı?

Boksa olan ilgim yurtdışında yaşarken milli takımın müsabakalarını izleyerek başladı. Türk boksörlerinin müsabakalarını bizzat yerinde takip ederdim. Daha öncesinde de boks yapmak ya da boksa ilgi kafamın hep bir köşesinde vardı. Boks yapmak ve boksa hizmet etme heyecanı bende hiç kaybolmadı. Türkiye kesin dönüş yapıp Konya’ya yerleştikten sonra boks yapmayı boks sporuna hizmet etmeyi düşündüm. Bunu da inşallah gerçekleştireceğim.

Türk boksu ile ilgili düşünceleriniz nedir? Türk boksunun dünyadaki yeri neresi?

Türk boksu ile ilgili çok iyimser değilim açıkcası. Son yıllarda özellikle amatör boksta sivrilen Avrupa, Dünya ve Olimpiyat  derecesine hasretiz. 70 ve 80'li yıllarda iyi boksörler vardı. Eskiye dönük bir çok isim sayabiliriz, fakat şimdi bunu söylemek mümkün değil. Şampiyonlar çıkmıyor artık. Şu da bir gerçek ki, dövüş sanatları veya sporları da çoğalınca Türk boksuna olan yatırımlar azaldı ve boks  biraz geride kaldı. Uzak doğu sporlarının boksa zarar verdiğini düşünüyorum. 

Konya boksuna ne gibi katkılarınız olacak ve neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Türk boksu başta olmak üzere özellikle Konya boksuna maddi manevi çok katkı sağlayacağıma inanıyorum. Ben boksu seviyorum ve boksun hizmetçisi olacağım.   Konya'dan bir değil, birçok şampiyon boksör çıkması lazım, ben bunun mücadelesini vereceğim.  Bana görev verilirse bunu mutlaka gerçekleştireceğim.  Bunun içinde rekabet ortamı yaratma hedefindeyiz. Hedeflere ulaşmak için kulüplerin çoğalması noktasında girişimlerde bulunacağım.  Bu düşündüklerimi hayata geçirdiğim zaman boks sporu Konya'da yine eski günlerine dönecek.  Bunu gerçekleştirdiğimizde hocalar çoğalacak, hocalarla birlikte sporcularda yetişecek. Tekrar söylemek gerekirse rekabeti getireceğiz. Rekabetin ve bolca müsabakanın olmadığı yerde kaliteli boksör yetişmesi mümkün görünmüyor. 

Türkiye'de isim yapmış ve sizin tanıdığınız boksörler kimler?

Tanıdığım beğendiğim boksun ustaları var. Şu anda isimlerini hatırladıklarımı söylemek gerekirse, Soner Karagöz, Lütfi Canbakış, Atilla Arslan, Vahdettin İşsever, Hamdi Yiğit,  Seyfi Tatar, Celal Sandal, Nazif Kuran, Eyüp Can, Köksal özoğluöz, daha eskilere giderkek Cemal Kamacı gibi isimler var. bu isimleri çoğaltabiliriz.  Günümüze baktığımızda saydığım isimlerin arasına yeni yetişen ya da yetişme gayreti içinde olanları saymak çok zor. çünkü ilgi ve destek yok. Türkiye'de Fenerbahçe kulübü boksa sahip çıkıyor ve yatırım yapıyor. Yatırım yapınca da bunun karşılığını şampiyonluklarla alıyor. Benim de Konya'da amacım Fenerbahçe gibi boksa yatırım yapmak.

Başka neler yapmayı düşünüyorsunuz? 

Hedefimiz Konya'da boks kulüplerini çoğaltmak ve rekabeti artırmak.  Bir kulüp yerine daha çok kulüpleşmek.  Birkaç yıl içinde kulüp sayısını arttırmak, yetenekli ve boks sporuna yatkın sporcuları bulup Konya ve Türk sporuna kazandırmak.  Tabi ki bunlar ailelerin destekleriyle de olacak.  Boksun tehlikeli spor olduğunu sanıyorlar, halbuki en tehlikeli spor branşlarında boks  33. sırada. Ailelerin bunu bilmeleri gerek. Antrenör ve eğitmenler gözetiminde yapılan ve  her türlü geniş kapsamlı önlemlerin yer aldığı bir spor dalı.  Burada boksu anlatan insanların heyecanı, daha doğrusu abartmaları aileleri olumsuz yönde etkiliyor. Bunların önene geçmek lazım. Boks gerçekten estetik bir spor branşıdır. Ben boksu bilen birisiyim. Boks özel bir spordur. Boks yapmayı beceremeyenler uzakdoğu sporuna yöneliyor ve boksu karalamaya çalışıyorlar. Bu çok yanlış bir davranıştır.

Konya eskiden milli takıma sporcu verirdi, şimdi veremiyor. Neden?

Boksta Konya'da eskisi gibi yıldız sporcular yetişmiyor, neden yetişmiyor bunların araştırılması lazım. Konya'dan milli takıma sporcu gitmiyor,  neden gitmiyor? Bunların da araştırılması lazım.  Milli takım düzeyinde sporcu olmaması Konya'ya yakışmıyor. Konya'nın çok iyi bir potansiyeli var, ama boksör çıkmıyor. Bunların nedenlerini araştırmak lazım.  Konya'da döğüş sporlarına ilgi var, ama bir rekabet yok. Rekabetin olmadığı yerde başarı gelmez.

 

Boksa para harcayacağım

TİCARİ BEKLENTİM YOK

Benim ilk hedefim boks salonları açarak,  Türk boksuna hizmet etmek. Benim ticari bir beklentim yok. Stad yıkıldığı zaman ne olacak? Alternatif salonlar açmayı hedefliyorum.  İlk planda Zafer civarında ulaşımın rahat sağlanabileceği  bir yerde salon açmak istiyorum.  Sonra Karatay, meram ve Selçuklu ilçelerinde boks salonu açmak.  Bunları abartı olarak görmesin kimse. Devletin de vereceği destekle bu salonlar açılır.

BOKSU ÇOK SEVİYORUM

Ben boksu seviyorum ve boksa hizmet etmek istiyorum. Ben işadamıyım, ama önce iyi bir sporcuyum ve spor sevdalısıyım.  Spordan yani bokstan ekonomik bir beklentim yok, aksine boksa yatırım yapacağım, para harcayağım. Bunun için de bir ekip kuracam. Bu iş ekip işi. Para önemli ama, ama ekip daha önemli. Benim hedefim Konya boksunu ayağa kaldırmak, şampiyon değil, şampiyonlar yetiştirmek.  Bunun için de bütün kauoyuna söz veriyorum. Ben gider futbola veya basketbola sponsor olabilirim.  Ama ben boksa sevdalıyım ve yerlerde sürünen Konya boksunu kısa sürede ayağa kaldırmak.

ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIM

Ben boksa para harcayağım,  lisanslı sporcu sayısını artıracağım. Bunları yaparken bu işi bilen abilerimle birlikte hareket edeceğim. Konya'dan yıldız sporcular çıkması için elimi taşın altına koyacağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri