Erbil'deki Bombalı Saldırda Yaralanan Türk Vatandaşı Dehşet Anlarını Anlattı

Kuzey Irak'ın Erbil şehrinde valilik binasına dün düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Türk vatandaşı Erdal Dalgalanan, o anı Cihan Haber Ajansı( Cihan) mikrofonuna anlattı. Yaklaşık 10 yıldır Erbil'de şirketleri olduğunu söyleyen Türk...

Kuzey Irak'ın Erbil şehrinde valilik binasına dün düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Türk vatandaşı Erdal Dalgalanan, o anı Cihan Haber Ajansı( Cihan) mikrofonuna anlattı. Yaklaşık 10 yıldır Erbil'de şirketleri olduğunu söyleyen Türk işadamı Dalgalanan, dünkü patlama sırasında bazı resmi evrakları onaylatmak için kaymakamlık binasına gittiğini anlattı. Aracını binanın girişine park ettikten sonra, olayın yaşandığını ifade eden Türk vatandaşı, büyük bir patlamanın sesini duyduğunu ve ardından bilincini kaybettiği anlattı.

Dalgalanan: " 10 yıldır bu coğrafyalarda çalışıyorum. Dün arabamı Erbil valiliği önünde park ettim. Güvenlikçinin uyarısı üzerine arabayı geriye çektim. Erbil Valiliği'nde büyük bir patlama duydum, ondan sonrasını hatırlamıyorum. Ardından kendimi hastahanede buldum." dedi.

Sağ omuzunda et ezilmesi olduğunu söyleyen Dalgalanan, sol omuzunda ise 3 kemik kırığının tespit edildiğini aktardı.

Erbil'deki özel bir hastahanede tedavi gören Türk vatandaşı, bugün yada yarın İstanbul'da ameliyat olacağını sözlerine ekledi.

Dün Erbil valilik binası girişinde lüks bir araçla gerçekleştirilen bombalı saldırda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi ise yaralanmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri