Erbilde kaza geçirdi, Konyada tedavi görüyor

Irakın Erbil kentinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan bilgisayar mühendisi Saied Saman, hava ambulansıyla Konyaya getirildi

KONYA (AA) - Kuzey Irak’ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan bilgisayar mühendisi Saied Saman, hava ambulansıyla Konya’ya getirildi.
Kuzey Irak’ın Erbil kentinde yaşayan Saied Saman (34), geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı.
Yaklaşık 40 gündür Erbil’deki bir hastanede tedavi gören Saman’ın yakınları, Konya’daki Özel Medline Hastanesi’ne getirmeye karar verdi.
Hastane yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonrasında Saman, hava ambulansıyla Konya’ya getirildi.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ayhan Kart, Saied Saman’ın tedavi gördüğü hastanedeki hekimlerden gerekli bilgileri aldıktan sonra hastayı kabul ettiklerini söyledi.
Kart, ‘’Çarşamba günü hava ambulansıyla hasta Konya’ya getirildi. Şu an şuuru kapalı. Trafik kazasına bağlı beyin kanaması ve yaygın hasarı var. Bunun haricinde kalçasında parçalı kırığı bulunuyor. Ama beyindeki hasar çok ağır olduğu için kalçasına müdahale edilememiş. Hastayı beyin kanaması açısından stabil hale getirip, toparlayıp, ameliyata müsait hale getirdikten sonra kalça ameliyatını ortopedist arkadaşlara yaptırmayı düşünüyoruz’’ diye konuştu.
Kart, iyileşme süresinin birkaç haftayı bulabileceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri