Erbil'de Hıristiyanlar İçin Kamp Kuruluyor

Musul'dan Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) saldırılarından kaçan Hıristiyanlar için Erbil'de kamp kuruluyor. Erbil'de Hıristiyanların yoğun olarak yaşadığı Ankava Mahallesi'nde 3 bin kişilik kamp kuruluyor.Erbil'e sığının Hıristiyanların...

Musul'dan Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) saldırılarından kaçan Hıristiyanlar için Erbil'de kamp kuruluyor. Erbil'de Hıristiyanların yoğun olarak yaşadığı Ankava Mahallesi'nde 3 bin kişilik kamp kuruluyor.

Erbil'e sığının Hıristiyanların bir kısmı ise Avrupa'ya gitmenin yollarını araştırıyor.

Stefan Yakup isimli Hıristiyan kendi toprağını kimseye bırakmayacağını söyledi.

Stefan:" Burada özellikle Kürt Yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum.Bizi güzel bir şekilde ağırladılar. Şu anda sabır ediyoruz. Kendi topraklarımıza döneceğiz. Topraklarımızı çetelere (IŞİD) bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Elhol Yuhanna isimli Hıristiyan sığınmacı ise, Birleşmiş Milletleri (BM) görevini etmeye çağırdı.Irak'ta Hıristiyanların hayati tehlikede olduğunu söyleyen Yuhana, BM'nin kendilerini koruması gerektiğini ifade etti.

Hıristiyanların sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Yuhana sözlerine şöyle devam etti:" Çocuklarımız ve yaşlılarımız hastandı. Çocuklar yediklerinden dolayı ishale yakalandılar. Burası çok sıcak, yeterince klima ve elektrik yok. Onun için bir an önce buradan gitmemiz gerekiyor."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri