"Erbakan’ın öğretisi bizlere rehber oldu"

AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Vefatının 11. senesinde ülke ve dünya genelinde yaşanan kaos ve kriz ortamı bir kez daha gösteriyor ki, Erbakan Hocamızın ideallerine ve hedeflerine, dün olduğu gibi bugün daha çok ihtiyaç duyulmaktadır” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi 2022 yılı Necmettin Erbakan Haftası etkinlikleri ile alakalı İl binasında basın toplantısı düzenledi.

 Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 11. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Erbakan Haftası dolayısıyla 24 Şubat Perşembe günü Novo Otel’de saat 19.30’da yapılacak program ile alakalı basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşecek programa Eğitimci Yazar Ali Haydar Haksal ile AGD – MGV Eski Genel Başkanı İlyas Tongüç katılacak. Konu ile ilgili düzenlenen basın açıklamasında Şubat ayının şehadet ve şahitlik ayı olduğuna değinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “İçinde bulunduğumuz Şubat ayı şahadet ayıdır. Şehadet şahitlik etmektir. Yaşadığı döneme ve gelecek nesiller için insanlığın ifsadına çalışan, sömürüyü kendilerine üstünlük sayan ırkçı emperyalistlerin planlarını bozan Hakkın hakim olması adına mücadele eden ve şubat ayında vefat eden, şehadet şerbeti içen birçok önder şahsiyetlerden Akşemsettin, Şeyh Şamil, Abdülhamit Han, İskilipli Atıf Hoca, Hasan El Benna, MalcolmX, Zelimhan Yandarbiyev, Metin Yüksel, Mahmud Esad Coşan, Ali Ulvi Kurucu,  Mehmet Emin Saraç ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi ve burada isimlerini sayamadığımız birçok mücahit ve mücahideleri sayabiliriz. Bu önder kişilikler dünyada bizlere ışık olmuştur, bizler her birine ayrı ayrı şahitlik ediyoruz hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

ERBAKAN HOCAMIZIN İDEALLERİNE İHTİYAÇ DUYMAKTAYIZ

Necmettin Erbakan’ın her kesimden ve her görüşten insanların takdirini toplamış bir dava adamı olduğunu vurgulayan Kılıç, “İlim, fikir, siyaset, devlet ve dava adamı Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatının seneyi devriyesindeyiz. Merhum Erbakan Hocamız ülkemizde ve dünyada insanlık için pek çok hayırlı hizmetlere imza atmış, her kesimden ve her görüşten insanların takdirini toplamış ahlak ve maneviyatı önceliğine almış, bir devlet ve millet adamıdır. Vefatının 11. senesinde ülke ve dünya genelinde yaşanan kaos ve kriz ortamı bir kez daha gösteriyor ki, Erbakan Hocamızın ideallerine ve hedeflerine, dün olduğu gibi bugün daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Merhum Erbakan Hocamız küresel güçlerin insanlık üzerindeki tüm kurgularını, planlarını ve hegemonyalarını deşifre etmiş, milletimizin inancı, tarihi ve milli ruhuyla topyekün kalkınmayı esas alarak, başta Müslümanların, ezilen ve sömürülen tüm insanların kurtuluş reçetelerini bizlere sunmuştur” ifadelerini kullandı.

ERBAKAN, HER KESİMİN TAKDİRİNİ TOPLAMIŞ BİR LİDERDİ

Merhum Necmettin Erbakan’ın her zaman Allah yolunda cihat eden bir Müslüman olarak anılmak için çalıştığına dikkat çeken Ceylani Kılıç, “ Erbakan Hocamız Tüm insanların kurtuluş reçetelerini bizlere sunmuştur. Mazlum toplumlara yeniden kimlik, özgüven kazandırmış ve sivil toplum bilincinin oluşmasını sağlamıştır. Hakkı alınan değil hakkını arayan nesiller yetiştirmiştir. Bu mücadelede ömrünü davası uğruna vakfeden savunan bir adam olmuştur. Öldükten sonra ne ile anılmak istersiniz diye sorulduğunda ALLAH yolunda Cihat eden bir Müslüman olarak anılmayı murat etmiştir. Onun için Mücahit Erbakan lakabı ona çok yakışmıştır. Merhum Erbakan Hocamız inancımıza sımsıkı sarılmamızı asla pes etmememizi, her ne olursa olsun doğru bildiğimiz yoldan dönmememizi, iyinin, doğrunun, faydalının, adil ve güzelin hâkim olması için gücümüzün sonuna kadar mücadele etmemizi bizlere öğretmiştir. ‘Bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil imanlı ve inançlı gençliğidir.’ öğretisi bizlere rehber olmuştur” şeklinde konuştu

TÜM HALKIMIZI PROGRAMA BEKLİYORUZ

24 Şubat Perşembe günü saat 19:30 gerçekleştirilecek programa Konyalı vatandaşları davet eden Ceylani Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Erbakan hocamızı anmak ve anlamak ayrıca tüm şehitlerimizi yad etmek için için Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi olarak; Doç. Dr. Salih Gürbüz’ün moderatörlüğünde Eğitimci Yazar Ali Haydar Haksal ve AGD/MGV eski Genel Başkanı İlyas Tongüç’ün katılımları ile Şehitler Gecesi programı gerçekleştirilecektir. 24 Şubat Perşembe günü (yarın) saat 19.30 da tüm halkımızı Nov Oteldeki programa tüm halkımızı davet ediyoruz.”

SAİT ÇELİK 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri