'Erbakan'ın mirasçılarıyız'

Erbakan Hoca'nın bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyleyen SP GİK Üyesi Zülfikar Gazi, tüm insanlığa saadet getirecek yeni bir düzen kuruncaya kadar yılmadan çalışacaklarını ifade ett

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Zülfikar Gazi, SP Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının yıl dönümünde yapılacak olan etkinlikler ve Erbakan Hoca'nın hedefleri konusunda bilgi verdi.

27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Türkiye'nin büyüyüp gelişmesi, mamur hale gelmesi, insanların saadeti ve dünya saadeti için önemli projelerinin olduğunu dile getiren SP GİK Üyesi Zülfikar Gazi, bu projelerin takipçisi olduklarını ve gerçekleştirebilmek için yoğun bir çaba içerisinde bulunduklarını dile getirdi. Milli Görüş'ün başlangıç noktası, kalesi olan Konya'nın merhum Erbakan Hoca'daki yerinin farklı olduğunu ve Konya'yı 'Milli Görüş çadırının orta direği' olarak yorumladığını bildiren Zülfikar Gazi, "Hocamızın hayalinde bir Konya profili vardı. Bu Konya, sanayisiyle adını dünyaya duyurmuş, Ankara'dan Konya'ya kadar yolların kenarları boydan boya ağaçlarla çevrili, teknik üniversitesi ve manevi ilimler üniversitesi bulunan, bir sağlık merkezi hali olan Konya'ydı. Bugün Konya ile Ankara arasında seferler yapan hızlı tren projesi de Erbakan Hocamızın projesiydi ve yapımı bu dönemde bitti. Konya'da kurulan TÜMOSAN, Ilgın ve Ereğli'deki şeker fabrikaları, Hocamızın Konya ile ilgili düşüncelerinin bir eseriydi" diye konuştu. Erbakan Hoca'nın Anadolu'ya yapacağı yatırımların bunlarla sınırlı olmadığını ve birçok yatırımın da temellerinin o dönemde atıldığını dile getiren Zülfikar Gazi, "Tavşançalı'da greyder ve dozer fabrikası yapımı için çalışma başlatılmış, binalar tamamlanmıştı. Şimdi TÜMOSAN'ın bir kesiminde olduğu gibi burada da binalar yıkılmaya bırakıldı. Allah fırsat verdiğinde bu projeler bir bir gerçekleştirilecek" dedi.

HOCAMIZIN BELİRLEDİĞİ ÜÇ HEDEFE KİLİTLENDİK

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yaşanılabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya olmak üzere üç ana hedefinin bulunduğunu ve bu hedefleri kendilerine miras gibi görerek, bu hedeflere kilitlendiklerini bildiren Zülfikar Gazi, "Hocamızın yaşanabilir bir Türkiye idealinin içeriğinde, olumsuz duygular taşımayan, kardeşliğin esas alındığı, husumetin olmadığı, kucaklaşmış bir toplum vardı. Bu ancak İslam kardeşliği ile temin edilebilir. Çünkü bu millet İslam kardeşliğiyle büyük medeniyetler kurmuştur. Bunu sağlayabilmek için de 300 imam hatip okulu, 5 bin Kur'an kursu, çok sayıda ilahiyat fakültesi açıldı. Bugün yaşanan ahlaki sorunlar o dönemde görüldüğü için halkın birliğini sağlayacak olan değerlere yoğunlaşılmıştı" dedi. Diğer taraftan ülkenin tamamının kalkınması için harita oluşturulduğunu, boş bir alan, ihmal edilmiş bir ilin olmadığını dile getiren Zülfikar Gazi, "Yaklaşık 30 yıl önce oluşturulan bu haritadaki eserlerin yaklaşık 100'ü gerçekleştirildi. 200'ünün temeli atıldı. 100'ü de bir şekilde engellendi. Bugünkü gibi faizle, dövizle, borsayla ülkeyi kalkındırmaya çalışma zihniyeti yoktu. İnsana yapılan yatırımlar vardı" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BÜYÜK OLMAK ZORUNDA

Geçmişte bütün dünyaya hakkı ve adaleti götüren, insana insanca yaşama hakkı tanıyan bir milletin evlatları olarak Türkiye'nin şimdi de büyümesi gerektiğini dile getiren Zülfikar Gazi, "Türkiye büyük olmak zorundadır. Çünkü mazlumları koruyacak, onların hakkını savunacak bir güç yok dünyada. Bizim hedefimiz, bu büyük günleri yeniden yaşamak ve yaşatmaktır. AB kapısında bekleyerek yeniden büyük Türkiye'yi kuramazsınız" ifadelerini kullandı. Erbakan Hoca'nın mirası olan son konunun ise yeni bir dünya düzeni olduğunu söyleyen Gazi, "Herkese adalet, paylaşım, karşılıklı menfaatler doğrultusunda, kimsenin kimseye üstünlük taşımayacağı, 7 milyar insanın birlikte yaşayacağı bir dünya düzenini kurmak ise Erbakan Hocamızın son hedefi, bizim de ondan kalan miraslarımızdan birisidir. Hiçbir insanın parayla, silah gücüyle mazlumun elinden ekmeğini almaya hakkı yoktur. Yeni dünya düzenini kurmanın ilk adımı da yine Erbakan Hocamızın sağlığında atılmıştır. Vefatından önce D-8'i kurup bir araya getirmiş ve ilk zümre toplantısını yapmıştır. Şimdi bu hedefin gerçekleşmesi için Milli Görüş iktidarı beklenmektedir" dedi. İslam ülkelerine bakıldığında her gün kan ve gözyaşının hakim olduğunun görüleceğini bildiren Zülfikar Gazi, "Hocamız demişti ki, dünya Amerika kovboyunun eline teslim edilemez. Huzura, barışa, kardeşliğe hasret kalırsınız. Bugün Saadet Partisi bu hedefleri yerine getirmenin gayreti içerisindedir" ifadelerini kullandı. Zülfikar Gazi ayrıca merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı vefatının yıl dönümünde minnet ve rahmetle andıklarını da sözlerine ekledi.

RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri