Erbakan'ı unutmadılar

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşamakta olan Müslüman toplulukların birbirleriyle tanışarak kaynaşmalarını sağlamış olan Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan'ı Nepalli Müslümanlar unutmadı.

Ramazan süresince Nepal'de muhtaç insanlara yardım dağıtımında bulunan Ankara İHH Genel Koordinatörü Hanifi Sinan, Nepalli Müslümanların ahde vefa örneğinin en güzellerinden birisini gösterdiğini söyledi. İlk kez 20 yıl önce Milli Görüşçü Kuruluşların başında gelen Esam tarafında düzenlenen Müslüman Topluluklar toplantısına davet edilen Nepalli Müslüman temsilcilerinin Erbakan'a olan sevgi ve hayranlıklarını anlatan Sinan, Erbakan'ın onların uyanışlarına nasıl vesile olduklarını bütün Müslümanlara anlattıklarını kaydetti. Nepalli Müslümanlar tarafından başlatılmış olan Bilal Külliyesi'ne İHH olarak katkıda bulunarak büyük bir kısmının tamamlanarak geçtiğimiz yıl hizmete açıldığını belirten Sinan, Nepalli Müslümanların da isteğiyle bu külliye içerisinde yer almakta olan okul ve camiye Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan isminin verildiğini belirtti.

Nepal'de de Müslümanlara zulmediliyor

Arakan, Keşmir ve diğer bölgelerde Müslümanlara yapılan zulümlerin bölge ülkelerinin tamamında yaşandığını kaydeden Hanifi Sinan, Nepalli Müslümanların da büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu söyledi. Müslümanların istedikleri gibi ibadethane açamadıklarını belirten Sinan, yasaklamaların her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çekti. Müslümanlar tarafından uygulamaya konulmak istenen her proje için yüzlerce engel çıkartılarak müsaade edilmediğini belirten Sinan, önümüzdeki yıllarda bu yasaklamaların Müslüman katliamına dönüşmesi endişesini taşıdıklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri