"Erbakan, son nefesine kadar ülkesi ve milleti için çalıştı"

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik,  “Erbakan Hocamız son nefesine kadar ülkesi, milleti, İslam âlemi hatta bütün insanlığın saadeti için uğraştı. Birçok engelle karşılaştı. Ama o yine de yolundan dönmedi” dedi. 

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin "Hocası" merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 11. Seneyi devriyesinde çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı Merhum Necmettin Erbakan’ın vefatının seneyi devriyesinde Kültürpark’ta Helva ikramı ve Resim Sergisi geçekleştirdi. Ayrıca fikir duvarı teması ile açılan pankarta vatandaşlar Erbakan Hakkında fikirlerini yazdı. Gerçekleştirilen etkinliğe Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Fatih Karaman, Cansuyu Konya Temsilcisi, İsmail Tozan çok sayıda parti üyesi ve vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfü Çelik,  “Erbakan hocamızı bundan tam 11 yıl önce, 27 Şubat 2011 tarihinde kaybettik. Allah O’na rahmet etsin Mekânı cennet olsun. İslam Coğrafyası, mazlum ve mağdurlar, ülkemiz, fikrini kabul etmiş etmemiş herkes, hatta onunla ömrü boyunca mücadele edenler bile şahittir ki Erbakan hocamız vazifesini hakkıyla yaptı ve bu dünyadan göçtü” ifadelerini kullandı.

ERBAKAN HOCA HER ZAMAN YAŞANBİLİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞTI 

Merhum Erbakan’ın her zaman yaşanabilir bir Türkiye ve Yeni bir dünya ideali uğrunda çalıştığını belirten Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik, “Erbakan Hocamız vefat etti ancak ülkemizi ayağa kaldıracak, yaşanabilir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi ve yeni bir dünyayı nasıl kuracağımızın reçetelerini bizlere bıraktı. Biz Saadet Partisi olarak bunları korumaya, yaşatmaya ve milletimizin iktidar vazifesini vermesiyle bunları hayata geçirmek için çalışıyoruz. Şehrimiz 17, ülkemiz ise 22 yıldır Erbakan Hocamızın düşüncelerinden, fikirlerinden uzak bir idare ile yönetiliyor. Bugün insanımız çok zor şartlar altında yaşam sürüyor. Herkes geçim derdine, kendi derdine düştü. Milletimiz ise algılarla yanıltılmakta. Merhum Hocamız bizi her daim uyarmıştı. Bu uyarılar belki bugün anlaşılabildi, belki de hâlâ tam manasıyla anlaşılamadı. Ancak vakit geçmiş değil. Erbakan Hocamız her seferde insanlardan yaşanabilir Türkiye için, yeniden büyük Türkiye için ve yeni bir Dünyayı kurmak için canla başla çalışmanın sözünü alırdı. aramızdan ayrılışının 11. Yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı hakkıyla hatırlamak ve hayırla yâd etmek. Yine Erbakan hocamızın hedef ve ideallerini; havuz sistemi, denk bütçe, D8 gibi çalışmaları insanımıza yeniden duyurmak. Bu vesile ile Milli Görüş liderimiz Erbakan hocamızın yaptığı hizmetleri ve çalışmaları yeniden insanımıza sunuyor, toplumumuzun da yine yeniden milli görüşe dönüşünü talep ediyoruz” diye konuştu

ERBAKAN HOCAMIZIN TEK MİRASI SAADET PARTİSİDİR

Erbakan Hocanın her daim taklitçi zihniyetle mücadele ettiğini onun davasının tek  mirasçısının  Saadet Partisi olduğunu vurgulayan Çelik “Erbakan hocamızı her yönüyle bir daha anlamak durumundayız. Kuru kuru bir anmadan öte Erbakan hocamız; ‘Malıyla ve canıyla cihad eden birisi olarak anılmak istiyorum.’ demişti. Bugün bir kez daha görüldü ki; Erbakan Hocamız hayatıyla, yaşantısıyla ve ortaya koyduğu değerlerle bütün görüşler, bütün fikirler herkes tarafından da bu şekliyle kabul gördüğünü müşahede etmekteyiz. Tabii bizim için daha önemli olan Allah'a şükür biz onun şu anda fikirlerini, düşüncelerini ve yapmak istediklerini hedeflerine ulaştırmaya çalışan bir siyasi partiyiz ve burada onun için bulunuyoruz. Erbakan Hocamız gayretiyle, ilmiyle ve nezaketiyle bize öğrettikleriyle, yani siyaseten bile bakıldığı zaman, herkesin hocası olabilecek, bu siyasetin nasıl yapılacağını hangi kıstaslar üzerinde, hangi çerçeveler içerisinde yapılacağını hepimize öğretmiş oldu. Hocamızın fikirlerini, düşüncelerini, ideallerini Saadet Partisi tarafından yaşatmaya ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yine onun idealleri doğrultusunda faizsiz bir ekonomi, insanların ezilmediği, sömürülmediği, istihdama, üretime, ağır sanayiye yönelik çalışmalarımızı biz yine her fırsatta dile getiriyoruz. İmkân verilirse de en kısa sürede bunlarla ülkemizi memleketimizi ayağa kaldıracağımıza da biz eminiz” diye konuştu.

ERBAKAN HOCA, YOLUNDAN HİÇBİR ZAMAN DÖNMEDİ

 Merhum Erbakan’ın en zor zamanlarda bile yolundan dönmediğini belirten Çelik, “Hocamızın vefat yıldönümü olan 27 Şubat'tan hemen sonra 28 Şubat boyutu var. Darbeler bu manada zorla, yani vatandaşın oy verdiği, arkasından gittiği partileri, siyasi partileri alaşağı edip kendi düzenine oluşturmakla alakalı yapılmış, bu milletin kendisine kastedilmiş bir durum.28 Şubat neden olmuş sebeplerine baktığımız zaman, Erbakan hocamızın havuz sistemini kurarak faizciye, rantiyeciye bu milletin kaynaklarının aktarılması engellenerek 35 milyar dolar gibi kaynak bulunmuş ve havuz sistemi kurulmuştu. Erbakan Hocamız gelir gelmez bir kişinin, bir yetimin, bir öksüzün hakkını rantiyecilere yedirtmeme manasında sonuna kadar direndi. Diğer taraftan D-8’lerin kurulmasıyla Erbakan hocamızın, İslam ülkelerine yönelik yaptığı birtakım seyahatler ve yaptığı anlaşmalar yapıldı. Tabii ki şu andaki küresel emperyalizmin temsilcisi olan Amerika, İsrail gibi ülkeleri rahatsız etti ve sonrasında hepimiz o dönemde yaşananları biliyoruz. Ve bugün Ukrayna’da yaşananları görüyoruz. Biz her zaman mazlumların yanındayız. Rusya’nın saldırıları karşısında NATO ve Batı sadece sessizce izlemektedir. NATO’dan insanlığa bir hayır gelemez. Bu vesile ile rahmetli Erbakan Hocamızı bir kez daha anıyor, mekanı cennet olsun diyoruz” dedi 

Yapılan basın açıklamasının ardından vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.

SAİT ÇELİK

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri