Erbakan Sempozyumu tamamlandı

“Doğumunun 90. Yılında Erbakan Sempozyumu” yapılan değerlendirme oturumu ile sona erdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ve geçtiğimiz Cuma günü başlayan “Doğumunun 90. Yılında Erbakan Sempozyumu” yapılan değerlendirme oturumu ile sona erdi. Oturumda konuşan sempozyum organize heyetinden Lütfi Sunar, “Sempozyuma 72 bildiri ile başvuruldu. 45’ini özet üzerinden kabul ettik. 31 Bildiri 8 oturumda katılımcılara aktarıldı” dedi.

Kapanış konuşmasını yapan NEÜ Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Şeker, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan isminin ağırlığı altında ezilir mi korkusuyla bugüne kadar geciktirilen bir sempozyumu sonlandırdık. Özeleştirilerimiz var mutlaka fakat başarılı geçtiğini düşünüyorum. İnşallah tematik özelliği ile daha özel konularda bu konuşu bir vefa olarak gelecek nesillere aktarma konusunu üniversite olarak yürütmek istiyoruz. Fitil ateşlendi, bundan sonrası devam edecektir. Erbakan’ı aliden tanıyanların dışında bir Erbakan’ı bilmeyen nesil geliyor. Sempozyumun dışında yapılması gerekenler var ” ifadelerine yer verdi.

SEMPOZYUM TARİHİ BİR ÖNEME SAHİP

Prof. Dr. Arif Ersoy oturumda yaptığı konuşmada Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın her fani insan gibi gelip yaşayıp vefat ettiğini belirterek, “O tevhid hidayet ve ilmi birleştirdiği için feraset sahibi olmuştur. Biz onun şahsını takip etmiyoruz. Onun inandığı ilkeleri takip ediyoruz. Ona da söyledim biz hiç Erbakancı olmadık. Erbakan’ın inandığı prensiplerin yanındaydık. Erbakan görevini yaptı. Biz onun takip ettiği prensipleri takip edersek bu dünyada imtihanı kazanırız. Ben şahidim, o imtihanı kazanan müminlerden biriydi” dedi. Konya’da NEÜ önderliğinde yapılan sempozyumun tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu sempozyum daha önemli gelişmeler altlık oluşturacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Prof.Dr. Adem Esen de yaptığı konuşmada sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Hocamız ile ilgili, Milli Görüş hareketi ile ilgili sempozyumda genel olarak yeni jenerasyon anlattı. Yeni bir bakış açısı oldu. Milli Görüş hareketi bir deryadır. Bilimsel anlamda bunu irdelemek lazım. Gelecek senelerde Erbakan’ın Konya bağlantısının daha iyi kurulması gerektiğinin kanaatindeyim” dedi. Erbakan’ın Konya’daki çalışmaları günümüz siyasileri için iyi bir örnek olduğunu ifade eden Esen, şöyle konuştu: “Sempozyuma katılımın az olduğu söylendi fakat bu bilimsel bir toplantı. Konuşmaların bir de yazılı hale getirilmesi hatta önemli kısımların İngilizce ve Arapça’ya çevrilmesi lazım. Bu büyük tecrübe tüm İslam dünyası için önemli.  15 Temmuz’da 5 vakit namazını kılan insanların kardeşine kurşun sıktığını gördük. Hoca Milli Görüş derken iyi söylemiş. Milli olmayan insan Müslüman olamaz.”

Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ise konuşmasında 15 Temmuz’un Erbakan Hocanın nasıl bir nesil ortaya koyduğunun bir göstergesi olduğunu belirterek, “28 Şubat’ı hatırlıyoruz. O kararların akabinde hepimiz sokağa dökülmek için beklerken, Hocamızın basın toplantısı gözümüzün önünde. Ama hocam ayakları yere basan bir siyasetçiydi. Neyle karşı karşıya olduğunu biliyordu. Farklı bir yol izledi. O o gün yayı gerdi. 15 Temmuz’da da o ok hedefe saplandı” ifadelerine yer verdi.

Programın sonunda sempozyum katılımcıları birlikte fotoğraf çekindi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri