Erbakan Konya'da anılacak

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 20-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 20-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak. Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Şen, anma etkinliklerine tüm Konya halkını davet etti

Milli Görüş Lideri, eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının yıldönümünde Saadet Partisi (SP) Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle anılacak. Etkinlikler 20-26 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan etkinliklerde Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Türkiye'nin geleceği ve tüm İslam aleminin saadeti için ortaya koyduğu fikirler aktarılacak. Ayrıca anma etkinlikleri boyunca Konya Ticaret Odası'nda (KTO) Erbakan Fotoğraf Sergisi yer alacak.

Erbakan Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vermek üzere parti il binasında basın toplantısı düzenleyen SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen, düzenlenecek etkinliklerin Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Milli Görüş hareketi olmak üzere iki amacı olduğunu söyledi. Her fani gibi Erbakan Hoca'nın da rahmeti rahmana kavuştuğunu söyleyen SP İl Başkanı Mehmet Şen, "1969 yılında çıktığı siyaset sahnesinde önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, son nefesini verinceye kadar Türkiye'nin refahı ve Müslümanların saadeti için büyük çaba harcamıştır. Bu refah ve saadeti sağlayabilmek için önemli fikirler ortaya koymuş ve bu fikirlerini de sonuna kadar savunmuştur" dedi.

Etkinlikler çerçevesinde Erbakan Hoca'yı sadece anmakla kalmayıp onun sarsılmaz ve tartışılmaz fikirlerinin özellikle gençler tarafından daha iyi anlaşılması için hafta boyunca 8 ayrı program düzenlendiğini kaydeden Mehmet Şen, "Bilindiği üzere Milli Görüş Hareketi 1969 yılında Konya'da başladı. Şöyle bir tarihe göz attığımızda Selçukluların başkenti olan Konya'nın, 14 Haçlı Seferi'nin de durdurulduğu nokta olduğu görülmektedir. Ayrıca Hz. Mevlana'nın Afganistan'dan Konya'ya gelmesi de bir hikmettir. Konya'yı önemli kılan bir diğer hikmet de Milli Görüş Hareketi'nin Konya'dan başlayıp Türkiye'yi ve dünyayı etkilemesidir. İleri görüşlü bir insan olan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, siyasete atıldığı ilk yıllardan bu yana geleceği planlamış, geleceği görmüş ve ülkeyi buna göre şekillendirmeye, hazırlamaya çalışmıştır. Bugün adına bahar hareketi denilen olayları Erbakan Hocamız daha o yıllarda görmüş ve bugün yaşanan olayların sinyallerini vermiştir" diye konuştu. Erbakan Hoca'nın ileri görüşlü bir insan olduğunu kanıtlayan bir diğer önemli konunun ise 2002 yılında yaptığı bir açıklamada olduğunu bildiren Mehmet Şen, "2002 yılında Türkiye'nin toplam borcu 150 milyar dolardı. Rahmetli Erbakan Hoca, 100 milyar dolar kaynak bulunmadığı takdirde, bu borcun 10 yıl içerisinde 5 misline çıkacağını ortaya koymuştu. Ve ne yazık ki, öyle de oldu. Erbakan Hocamızın da belirttiği gibi bugün Türkiye'nin toplam borcu 500 milyar dolara çıktı" diye konuştu.

Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı vefatının yıldönümünde anmaktaki amaçlarının ise onu sadece hatırlamaktan ibaret olmadığını yineleyen Mehmet Şen, Erbakan Hoca'nın sarsılmaz fikirlerinin doğruluğunu ortaya koymayı istediklerini de sözlerine ekledi.

20-26 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma etkinlikleri 20 Şubat'ta KTO'da açılacak olan Erbakan Fotoğraf Sergisi ile başlayacak. 21 Şubat akşamı Oğuzhan Asiltürk ve Temel Karamollaoğlu, 22 Şubat akşamı Şevket Kazan ve Recai Kutan, 23 Şubat akşamı Fatih Erbakan ve Mustafa Kurdaş, 24 Şubat Cuma akşamı Mustafa Tahhan ve Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 25 Şubat Cumartesi akşamı Zeynep Erbakan, Mustafa Özkafa, Lütfi Yalman ve Zülfikar Gazi, Erbakan Hoca'nın farklı yönlerini anlatacak. 26 Şubat Pazar günü ise Seydişehir-Antalya Çevreyolu üzerinde Erbakan Hatır Ormanı'na ağaç dikilecek. Ayrıca 27 Şubat Pazar günü Kapu Camii'nde hatim duası yapılacak. Etkinliklere tüm Konya halkı davet edildi. 

RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri