Erbakan ismi bir sokağa bile verilmemiş!

27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden eski Başbakan ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının sene-i devriyesinde anılıyor.

1969 yılında Konya'dan besmeleyi çekerek başladığı siyasi hayatını son nefesine kadar 'cihad' ile tescillemiş Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatı boyunca ağzından düşürmediği Konya'da Erbakan'ın isminin yaşatılmasına duyarsızlık gösterilmesi tepki çekiyor. Siyasi hayatı boyunca ülkemizin kalkınması için gecesini gündüz eden rahmetli Necmettin Erbakan Hoca'nın ismi, vefatının 7. sene-i devriyesinde çok önem verdiği Konya'da üniversite ismi dışında neredeyse hiçbir yerde bulunmuyor. Konya'ya önem verdiğini her fırsatta dile getiren ve konuşmalarında "Belde-i Muhayyere" olarak bahseden Erbakan Hoca, ağır sanayi hamlesi olarak 200 tane fabrikanın projesini hazırlamış ve bu projelerden 21 tanesi Konya'da bulunuyordu. Rahmetli Erbakan kısıtlı imkanlara rağmen bu 21 fabrikadan pek çoğunun temelini atmış, faaliyete geçirmişti. Bunlardan en önemlileri TÜMOSAN Traktör Motorları Fabrikası ve Ilgın Şeker Fabrikası olarak biliyor.    

ERBAKAN YERİNE KONYA KULLANILIYOR!

Uzun uğraşlar sonucu Milli Görüş Lideri Erbakan Hoca'nın isminin verildiği üniversite bile internet adresinde 'Erbakan' ismi yerine 'Konya' ibaresini kullanmayı tercih etti. Geçtiğmiz yıllarda yapılan uyarı ve teşebbüslere rağmen Erbakan Hoca'nın ismi Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin internet adresine eklenmedi. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde, "Erdogan.edu.tr" alan adı, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nde "agu.edu.tr", alan adı kullanılırken Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde "Konya.edu.tr" alan adı kullanılıyor. Konya Üniversitesinin adı kanunla 'Necmettin Erbakan Üniversitesi' olarak değiştirildikten sonra da yeni asılan tabelalarda "Konya" ibaresi büyük, "Necmettin Erbakan" ifadesi küçük ve görünmeyecek bir şekilde yazılmış, gelen tepkiler üzerine üniversite yönetimi tabelaları değiştirmek zorunda kalmıştı.

DİĞERLERİNE VAR ERBAKAN’A YOK

Necmettin Erbakan ismi, Konya’da ne bir bulvara, ne bir caddeye, nede bir sokağa verilmedi.  Alparslan Türkeş, Rauf Denktaş, Adnan Menderes gibi siyasilerin isimleri Konya’da çeşitli mekanlarda yaşatılıyor. Ayrıca siyasi partileri çağrıştıran pek çok cadde, sokak ve kooperatif ismi bulunuyor. Dünya ve ülke siyasetinde çığır açan, ve ülkenin büyük çoğunluğu tarafından hayırla yad edilen Erbakan Hoca’nın isminin, yetki sahiplerinin dilinden düşmemesine rağmen bir sokağa dahi verilmemesi akıllarda soru işareti bırakıyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri