Erbakan farklı kesimleri bir araya getirdi 

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Erbakan’ın millî bir politika izlediği, devletle, kurumlarla çatışmalara girmediği ve bütün toplumu kucakladığı konusunda, büyük bir yelpazede farklı siyasî eğilimlere sahip olan kesimlerin bile hemfikir oldukların

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Erbakan’ın millî bir politika izlediği, devletle, kurumlarla çatışmalara girmediği ve bütün toplumu kucakladığı konusunda, büyük bir yelpazede farklı siyasî eğilimlere sahip olan kesimlerin bile hemfikir olduklarını ifade etti. Şener, şu değerlendirmede bulundu: “Bugün ortaya çıkan bu atmosfer, Millet İttifakı’nı, Erbakan ismi etrafında, anma töreninde bir araya getirmiştir. Bu, normaldir. Erbakan’ın siyasî tarihine baktığınızda da bunu görürsünüz aslında. Nasıl görürsünüz? Erbakan, Meclise parti olarak seçim yoluyla girdiği ilk partisi, Millî Selâmet Partisi’dir (MSP) ve MSP’nin ilk koalisyon hükümeti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yaptığı koalisyondur. 1974 yılında CHP-MSP koalisyonu kurulmuştur. Ecevit, o günlerde başbakandır ve Erbakan da başbakan yardımcısıdır. Hatta hükümet protokolünde çok önemli bir cümle vardır. Bu hükümet programının Mecliste okunması sırasında Başbakan Ecevit, onu uzun uzun anlatmıştır. O cümle şudur: Tarihî yanılgı. Tarihî yanılgı cümlesiyle başlamıştır. Yani Erbakan’ın ilk koalisyonu CHP ile yapmış olması, bence çok önemlidir ve değerlidir. Bir kere toplumsal parçalanmışlığa karşı çıkıştır bu. Toplumu parçalamak yerine, en aykırı uçlarda gözüken partilerin bir arada hükümet kurmasının, toplumsal gerginliği ve fay hatlarını düzelteceği inancı taşımaktadır. “Tarihî yanılgı”da da, Meclis konuşmasında vardır başbakanın; bunu CHP’liler, dinin toplumu gerilettiği anlayışına sahip olmayı tarihî yanılgı olarak nitelemişlerdir; MSP’liler de sol-sosyal demokrat düşüncelerin din karşıtı olduğunu düşünmenin tarihî yanılgı olduğunu ifade ettiğini söylemişlerdir. Yani 2 kesim, tarihî yanılgı kavramı etrafında ortak hükümet kuruyorlar. Birinin üzerindeki ithamlar bir tarihî yanılgıdır, diğer hükümet ortağının üzerindeki ithamlar da tarihî yanılgıdır. Ne o din düşmanıdır ne de onun inançları toplumun geri kalmasına sebep olan bir unsurdur demişlerdir. Bunu tüm topluma da deklare etmiş, bir araya gelmişlerdir.

Şimdi aynı CHP, içinde Erbakan’ın Millî Görüş hareketinin günümüz partisi olan Saadet Partisi’nin de bulunduğu bir altılı birliktelik içerisinde Erbakan’ı anma gününde bir araya gelme iradelerini göstermişlerdir, ilân etmişlerdir. Bu, Erbakan’ın başlangıç çizgisinin dışında bir şey değildir. Aynı çizginin devamıdır.”

HABER MERKEZİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri