EN'lerin çıkış noktası Konya

Remzi Ay ile sohbetimizin ikinci bölümü sizlerle… Ay ile bu bölümde ASKF’yi konuşmaya devam ediyoruz. Başkan Ay “Yılın En’leri” projesi ile Türkiye yeni bir dönemin ilk adımını atanın Konya ASKF olduğunu söyledi.

RÖPORTAJ NİHAT ERDOĞAN

Remzi Ay ile sohbetimizin ikinci bölümü sizlerle… Ay ile bu bölümde ASKF’yi konuşmaya devam ediyoruz. Başkan Ay “Yılın En’leri” projesi ile Türkiye yeni bir dönemin ilk adımını atanın Konya ASKF olduğunu söyledi.

Konya ASKF başkanı Remzi Ay ile samimi sohbetimiz kaldığı yerden devam ediyor. Gündemimiz amatör futbol ile başlıyor.

“YAŞ SINIRININ KALKMASINI ÇOK İSTEDİM”

Ligde ki kopmaların ardından heyecanın azaldığı 2. Amatör kümenin 1. Kümeyle birleştirilip, daha uzun ve daha fazla takımın yer aldığı bir lig kurma planının olup olmadığını soruyoruz… Ay samimiyetle sorumuza cevap veriyor ve yaş sınırı konusundaki bir ayrıntıyı da bizlerle paylaşıyor, “ Bu tür uygulamalar ve değişiklikle ilk başta görüntü itibarıyla faydalı gibi gözükse de, her kuralı, statüyü yada yönetmenliği gelişi güzel değiştiremeyiz. Bizimde içinde üye olarak bulunduğumuz Türkiye Futbol Federasyonu, amatör kurulunun bir yönetmenliği var statüsü var. Yıllar içinde akademik kurul ve taban birliklerinin ön görüleri ile oluşmuş ve sisteme oturmuş yönetmenliklere uymak zorunluluğuz var. Bununla birlikte illerin bazı değişiklik yapmaları, takım sayısı, grup sayısı, kura çekimi, ilçelerin birbirine uzaklıkları vs. uygulamalarında yetkili olmakla beraber bunlar zaten yapılmaktadır. Sezon öncesi her kategori için ayrı ayrı her kulüpten bir yönetici, GHSİM, ASKF, hakemler, antrenörler ve saha komiserlerinden birer kişiden oluşan tertip kurulları ile her hafta yapılan toplantılarda bu tür değişiklikler ve öneriler masaya yatırılmakta, kulüp temsilcilerinin ve diğer temsilcilerinin görüşleri ile ortak bir payda da buluşulmakta ve uygulanmaktadır. 2.Amatör Küme takımlarımızın çoğu beldelerimizden oluşmaktadır. TFF Amatör Kurul tarafından belirlenen Süper Grup, 1. ve 2.Küme olarak belirlenmektedir. Ayrıca bu yıl 2.Amatör Küme’de TFF Amatör Kurul tarafından yaş sınırı kaldırılmıştır. Amatör Kurul üyesi olarak bunu çok istemiştim, nedeni ise her futbolcumuzun yaş sınırı aranmaksızın bu ligde oynamasıdır.”

“SPORUN EN’LERİ İLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK”

Futboldan bu kadar çok söz etmişken rotamızı biraz da diğer sporlara çeviriyoruz. ASKF’nin diğer branşlardaki sporculara olan katkılarını anlatıyor Ay, “Her ülkede popüler olan ve sevilen sporlar o ülkenin ekonomik, sosyal, fiziki coğrafyasına, doğa koşullarına göre farklılık göstermekle beraber ülkemizde de birinci spor olarak futbol algılanmakta ve kabul görülmektedir. Tabii ki spor branşlardın da Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de futbol geliyor. Son yıllarda ülkemizde ve Konya’mızda diğer branşlarda hem tesisleşme hem de lisanslı sporcu sayısında büyük artışlar olmuştur. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak son 10 yılda yılın enleri, yılın en iyileri töreni yapmaktayız. Burada Olimpiyat, Dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonu olan Konyalı sporcularımızı; spor bakanlarımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, mülki amirlerimiz, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız ve tüm amatör spor yöneticilerimizin katıldığı EN’ler ödül törenlerimiz Türkiye’de örnek olmuştur. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’müzle beraberdiğer branşlarda ASKF adına yarışmalar ve müsabakalar düzenlemekteyiz.”

“BAYKAN’IN KATKILARI NOKTASINDA MÜTEVAZİ OLAMAM”

Ve söz Mehmet Baykan’a geliyor… Spor denilince Konya’da akla ilk gelen isim Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan. Remzi Ay, Baykan ile birlikte Konya’da ve Türkiye’de değişenleri anlatıyor,  “Konya’da ve son yıllarda tüm ülkede spor adına yapılan yatırımların ve yapılanmanın gerçekleştiği bir kurumda içimizden çıkan Mehmet Baykan’ın Spor Genel Müdürü olarak başında bulunması geçmişte ve şuanda yaptıkları ile gurur duymakla beraber bu konuda mütevazi olamayacağım. Geçmiş dönemlerde bir sivil toplum kuruluşu olarak Konya’da ASKF başkanımız Mehmet Baykan ve yönetici arkadaşlarımızla hep birlikte bir çok ilki bir çok projeyi geçekleştirdik ve Konya’da ses getiren yeniliklere imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. Gelişmeler noktasında sporla az çok uğraşanların malumu olduğu üzere Konya’da ve tüm ülkemizde yapılanları özet ana başlıklarla şöyle tanımlayabiliriz. En başta tesisleşme, eğitim, gençlik, branşların yeni yapılanmayla daha fazla katılımcılık, farkındalık, federasyonların işleyiş farklılıkları, halkın sporu sevmesi ve taraftarlık bilinci, sahiplilik, farklı sosyal-kültürel etkinlikler, yerel-uluslar arası yarışmalar, Türkiye, Avrupa, Balkan şampiyonaları, Akdeniz Oyunları ve kuşkusuz Olimpiyat hazırlıklarını söyleyebiliriz.”

“EMEKLER SONRASI ALTYAPININ ÖNEMİ KANITLANDI”

Konyaspor'da altyapı faktörünün  önemine dikkat çeken Ay, konuyu kendisinin de görev yaptığı dönemden verdiği örneklerle açıklıyor, “Konyaspor alt yapısında görev yaptığım 2007-2010 yılları arasında o dönemde çok iyi bir 16-17 yaş grubu yapmıştık. Bu çocuklarımızı Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Konya amatör kümesinden hocalarımız izleyerek Konyaspor alt yapısına kazandırdık. Seçilen bu oyuncular 3 yıl bir arada oynayarak profesyonel takımda çok başarılı oldular. 2010-2011 sezonunda Konyaspor’a transfer yasağı geldiğinde bu çocuklarımız o dönem Bank Asya Ligini 3.sırada bitirip Play-Off maçlarında elendiler. Şuanda Torku Konyaspor kadrosunda o dönemden 9 futbolcumuz yer almaktadır. Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor alt yapısından gelmişlerdi. Yine o dönemden diğer futbolcularımızdan 9 tanesi Anadolu Selçukluspor’da diğer 5 tanesi de 2.ve 3.Ligde başarıyla mücadele etmektedir. O dönem görev yapan hocalarımızla yaptığımız çalışmalar sonuç vermiş ve Konyaspor’a kazandırılmıştır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. 2007-2008 yıllarında Konya amatöründe ve diğer illerden yetenekli futbolcularımızın kulüplerine mali vecibeleri kulüplerinde kalmak kaydıyla 2.500 TL bonservis bedeli ödenmesinde kulüp başkanımız ve yönetim büyük destek verdiler. Ortaya da alt yapının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış oldu.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri