Enkaz bıraktı, gitti

Spor Toto Süper lig’de geride kalan 21 haftada sadece 15 puan toplayan ve sezon başından bugüne kadar 40’a yakın futbolcu transfer eden Ziya Doğan, Konyasporla yollarını ayırdı
Konyaspor’da Ziya Doğan defteri kapandı. Başka bir deyişle, yeşil-beyazlı ekibin süper lig yolculuğunda başarısız bir performans sergilemesinin baş aktörlerinden birisi olan Ziya Doğan ile yollar ayrıldı.  Sezon başından bugüne kadar yeşil-beyazlı ekibe 40’a yakın futbolcu transfer eden, bu futbolcuların birçoğunu geri gönderen Ziya Doğan, kendi başarısızlığının faturasını farklı yere keserek, Konya’dan ayrıldı. Dün kulüp başkanı Ziya Doğanla ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyen Ziya Doğan, Konyaspor’un küme düşmeyeceğine inandığını söyledi.
ZİYA DOĞAN TARİHE GEÇTİ
Konyaspor’da geç kalınmış bir karar. Konyaspor yönetimi, Ziya Doğan ile yapılan görüşme sonrasında karşılıklı anlaşmaya vararak sözleşmesini fesh etti ve yollarını ayırdı. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Ziya Doğan isminin Konyaspor tarihine altın harflerle yazıldığını belirtirken, Ziya Doğan, ise Konyaspor'un kalan maçlarda başarılı olacağına ve yüzde 100 ligde kalacağına inandığını söyledi. Bahattin Karapınar ve teknik direktör Ziya Doğan, Zaferde bulunan kulüp binasında düzenledikleri ortak basın toplantısında alınan kararı açıklarken, yolların karşılıklı anlaşma ile ayrıldığını ifade ettiler.
Basın toplantısına, "Ziya Doğan hocamızla bugünden itibaren sadece teknik direktör olarak yollarımızı ayırdık" sözleriyle başlayan Bahattin Karapınar, "Konyaspor bundan sonra yeni bir teknik direktörle çalışacak. Uzun yıllardır futbolun içerisindeyim. İlk defa şehrimizi, kulübümüzü, takımımızı emanet edebileceğimiz çok düzgün bir adamla, ağabeyle çalıştım. Ben yaşadığımız günleri yakından bildiğim için Konyaspor'a görev yaptığı süre içerisinde çok şeyler kattığına inanıyorum. Ziya Doğan ismi Konyaspor tarihine altın harflerle yazılmıştır. Şu an Konyaspor'un en yetkilisi olarak bunu kimsenin kazıyamayacağını söyleyebilirim. Bundan sonra kendisiyle ilişkimiz, temasımız ve görüşmelerimiz devam edecektir. Çünkü kendisi Türk futbolu adına çok kıymetli bir insan, değerli bir teknik adam. Kendisinden Türk futbolunun faydalanacağı çok şey var. İnşallah Konyaspor için ve Ziya Doğan hocamız için bu ayrılık hayırlı olur. Profesyonel kulüplerde ve futbol takımlarında böyle ayrılıklar olabiliyor. Bunu yaşabiliyoruz ve hocamızda bu kararı olgunlukla karşıladı. Sözleşmesinde tazminatları ve yaptırım maddeleri olmasına rağmen hiçbir şey istemedi. Kendisine çok teşekkür ediyor ve hakkını helal etmesini istiyorum. Bütün Konyalılar adına bu teşekkürü sunuyorum. Bizler mücadelemize devam edeceğiz. Ziya hocam senin kurduğun takım çok net söylüyorum sezon bittiğinde ligde kalacaktır. Bunun sevincini en fazla senin yaşayacağını da biliyorum” şeklinde görüş belirtti. 
ÇOK FEDEKARLIKLAR YAPTIK
"Bildiklerimi çok rahatlıkla söyleyebilen, asla kalbinden geçenlerin dışında konuşmayı sevmeyen bir insanım. Samimi olarak söylüyorum benim her zaman kalbim konuşmuştur" diyen Ziya Doğan ise, "Çok iyi bir başkanla çalıştım. Bir teknik adamın çok rahat bir şekilde çalışmasını sağlayan ve onun psikolojisini en iyi şekilde anlayan, futbolu çok iyi bilen bir başkanla çalıştım. Yeri geldi medeni bir insan ve kulüp başkanı gibi hesap sordu. En doğal hakkını kullandı. Böyle insanların futbolun içerisinde olması Türk futbolu adına çok önemli. Meyve veren ağacı taşlamak Türkiye'nin modası. Bir kulübü belirli bir yere getirmek çok kolay değil. Biz karşılıklı fedakarlıklarda bulunarak bugünlere geldik. Ama ikinci yarıda iyi oynamamıza rağmen, şanssız ve birazda haksızlıklarla hakkı yenen bir takım olduk. Çok önemli teklifleri reddererek başkanımızın o günkü ruh haline yardımcı olmak için Bank Asya 1.Lig'de bir takıma geldim. Bu da Türk futbolunda dürüst adamların olduğunun ve karşılıklı anlayışın bir sonucudur. Başkan benim babamın oğlu değil. Burada duygularımı dile getirmek istiyorum. Çektiğimiz sıkıntıları çok fazla kamuoyu ile paylaşmadık. Kulübün geleceğini kurtarma adına hem ben hem yönetim kurulu fedakarlıklar yaptık. Profesyonelce değil belki ama bulunduğum yerdeki insanların emeklerini göz önüne alarak kulübün menfaatlerini de düşünerek hareket ettim. Bunu en iyi yönetim kurulumuz biliyor" dedi.
TRANSFERLERDE GEÇ KALDIK
Konyaspor'un ligde kalacağına kesinlikle inandığını da sözlerine ekleyen eski Ziya Doğan, "İkinci yarı öncesinde transferlerde geç kaldık. Çok da kolay değildi. Bir arada çalışamadık. Antalya devre arası kampında 4'e 4, 5'e 5 antrenmanlar yaptık. Bir arada çalışmak için acele ettik. Fazla çalışamadan lige başladık. İkinci devreye de fena girmediğimize inanıyorum. Oynadığımız 4 maçın 3'ünü kazanabilirdik. Alınıp incelensin. Sadece Gaziantepspor maçında 10 kişi kaldık ve rakibimiz bize üstünlük sağladı. Belirli bir süreçten sonra göreceksiniz Konyaspor kesinlikle çıkış yakalayacaktır. Ben bundan eminim. Böyle bir değişimin, yeni bir oluşumun kulübe fayda getireceğine inandık ve bende Konyaspor'un önünü açtım. Çok iyi insanlarla çalıştığımı söyleyebilirim. Konyaspor bugün başarısızsa tek sorumlusu ve suçlusu da benim. Konya'da yaşayıpta menfaatleri dışında Konya'ya faydası olmayan insanlardan çok daha fazla Konyaspor'lu olduğuma inanıyorum" şeklinde konuştu.
ZİYA DOĞAN'IN KARNESİ
Bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükselen Konyaspor'da yönetim, Ziya Doğan ile yola devam kararı aldı. Sezon başında kadroda köklü bir değişikliğe giden Doğan yönetimindeki Konyaspor, 23 oyuncuya imza attırıp, 16 futbolcuyu göndererek dikkati çekti. Sezona son şampiyon Bursaspor'a deplasmanda 1-0 yenilerek kötü bir başlangıç yapan yeşil-beyazlılar, ilerleyen haftalarda da istedikleri sonuçları alamayınca küme düşme hattından bir türü uzaklaşamadı. Ligin ilk devresinde 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi ile 14 puan toplayabilen yeşil-beyazlı ekip, devreyi 16. sırada tamamladı. Sezon başında olduğu gibi ara transfer dönemini de hareketli geçiren Konyaspor, bu transfer döneminde de 9 futbolcuyu renklerine katarken, 10 futbolcuyu başka takımlara gönderdi. Yapılan transferlere rağmen ikinci devrede de bir türlü istediği sonuçları alamayan Konyaspor'da Ziya Doğan için tehlike çanları da çalmaya başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri