Engin Gençoğlu: İlk hedefimiz ligde kalmak  

AYOS Konyaspor Basketbol’un  bu sezon mücadele edeceği Süper Ligde ilk hedefi ligde istikrarlı biçimde kalıcı olmak, ardından da Avrupa Kupaları’nda boy göstermek olacak. 

AYOS Konyaspor Basketbol’un  bu sezon mücadele edeceği Süper Ligde ilk hedefi ligde istikrarlı biçimde kalıcı olmak, ardından da Avrupa Kupaları’nda boy göstermek olacak.  Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan takımın baş antrenörü Engin Gençoğlu şunları söyledi:“Gerçekçi olarak bakmak gerekirse hedefimiz ilk sezonumuzda ligde kalmak olacak. Ama işlerin gidişatına göre asıl gönlümüzde yatan da bir Avrupa kupası vizesi alabilecek bir yerde sezonu bitirmek. Çünkü futbolda gelen başarıdan sonra sportif anlamda herkesin, tüm Konya camiasının, taraftarların beklentisi çok büyüdü. Bu yüzden de evet, işimiz zor. Yani yeni kurulan, 12 yeni transfer yapmış bir ekibiz. Lige adapte olmamız, kendimizi kabul ettirmemiz lazım. Hem organizasyonumuz hem de oyunumuzla bunu yapabilmeliyiz. İnşallah önce kendimizi kabul ettirip, ligde devamlılığımızı sağlayacağımız bir yerde olmak, ondan sonra da yakalayacağımız derecede de Avrupa Kupası’na katılan bir takım olmak için çabalayacağız.”

PARKEDE  İYİ MÜCADELE EDEN BİR KONYASPOR OLACAK 

Fatih Özgöçken Başkan’ın bizi her ziyaretinde her toplantıda söylediği bir şey var: ‘Tabii ki sahada kazanmak da var, kaybetmek de var. Siz mücadele edin, gerisi gelir. Konyaspor’un sporcusu bu şehre çok iyi mücadele ettiğini, sahada her şeyini verdiğini kanıtlamalı.’ Tabii ki bu bizim için çok önemli bir şey. Biz karakteristik olarak da savaşçı, mücadele eden, asla pes etmeyen bir yapıyı sahaya yansıtacağız. Sahasında kaybetmeyen takım olmak en önemli hedeflerimizden biri.

Yüzde 100 mobil ve hızlı basketbol oynayan bir takım izleyeceğiz. Yaptığımız transferi de o yönde gerçekleştirdik. Tek bir pozisyonda oynayan bir oyuncu transferi politikası izlemedik. Büyük çoğunluğu iki pozisyonu birden oynayabilen, akan bir takım yaratma düşüncesindeydik. Rotasyonu kendi içimizde biraz daha derin tutmaya çalıştık. Yarı sahayı çabuk geçip tempolu basketbolla sonuca gitmeyi hedefliyoruz.”

SEYİRCİ AÇISINDAN ÇOK ŞANSLIYIZ

tecrübeli antrenör Gençoğlu seyirci ile ilgili olarak ise 

“Basketbolu bilen bir seyirci kitlesinin yanında üniversite gençliğinin de yoğun ilgisi var. Bu açıdan da çok şanslıyız. Salona çok güzel bir enerji veriyorlar ve hep dolu tribünler önünde oynamamızı sağlıyorlar. İnşallah sezonun ikinci haftasındaki Tofaş maçıyla onlarla buluşacağız ve onlara güzel bir basketbol izlettireceğiz.” ifadelerini kullandı 

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri