Engin Alan: Türkiye Cumhuriyeti, 91 Yıllık Tarihinin En Zor Günlerini Geçiriyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Engin Alan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91 yıllık tarihinde en zor günlerini geçirdiğini söyledi. Alan, "Bu ülke pazar günü geleceğini tayin edecek. Ya 'devleti de milleti de hükümeti de partiyi...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Engin Alan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91 yıllık tarihinde en zor günlerini geçirdiğini söyledi. Alan, "Bu ülke pazar günü geleceğini tayin edecek. Ya 'devleti de milleti de hükümeti de partiyi de ben yönetirim' diyen bir zatı muhtereme 'buyurun bizi güt' diyecek ya da hayır böyle bir şey olmaz diyeceğiz." dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde MHP Bodrum ilçe binasında yapılan cumhurbaşkanlığı tanıtım toplantısına katılan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisine dört yıl önce komplo kurularak hapishaneye atıldığını ifade eden Alan, şunları söyledi: "Değerli dava arkadaşlarım bundan 4 sene evvel bizi, sonra adına kumpas dediler, komplo dediler, beraber yürürken bu yollarda birden bire dolu bastırınca işler kumpasa döndü hapishaneye attılar. Sonra hapishanedeyken bu millet teveccüh gösterdi ve beni Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili seçti. O zamana kadar bir Engin Alan vardı, gazeteler yazıyordu, televizyonlar söylüyordu. Engin Alan olarak ben 3 sene hapisteyken milletvekilliliği yaptım. Ama şimdi geldim işte Engin Alan benim, ben Engin Alan’ım. Hapisten de en son çıkan milletvekiliyim bununla da onur duyuyorum. Bizi hiç hapishane falan korkutmaz bunu herkes iyi bilsin. Bu ülke için, bu millet için ölüm varsa hoş geldi, sefa geldi. Daha beni korkutacak kulu yaradan yeryüzüne indirmedi. Türkiye Cumhuriyeti 91 yıllık tarihinde hiç olmadığı kadar zor günler geçiriyor."

Türk milleti geleceğini belirleyecek çok kritik kararlar verme noktasında olduğunu vurgulayan Alan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kararın ilkini haftaya Pazar günü vereceksiniz. Pazar günü bu ülke 12. Cumhurbaşkanını seçecek. Esasında bu ülke pazar günü geleceğini tayin edecek. Devleti de milleti de hükümeti de partiyi de ben yönetirim diyen bir zatı muhtereme 'buyurun bizi güt' diyecek ya da hayır böyle bir şey olmaz diyeceğiz. Türkiye şu an Anayasa'ya göre demokratik parlamenter bir sistemle yönetilen bir ülke. Bu zatı muhterem diyor ki, 'yok ben hepinizi, alayınızı yöneteceğim' diyor. Ya bir adam herkesi yönetecek ya da kuvvetler ayrılığı yasasına dayanan demokratik rejim devam edecek. Burada partimizin tavrı net, Sayın Genel Başkanımızın inisiyatifleri ile MHP ve CHP başta olmak üzere bir ortak aday çıkarıldı ortaya."

“ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KAMPANYASINDA DEVLETİN İMKANLARINI KULLANIYOR”

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının adaletsiz yürütüldüğünü ifade eden Alan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekmeleddin Bey tüm gayretiyle çalışıyor. Bir kere bu yarış eşit değil. Bir aday devletin tüm imkanlarını kullanarak kampanya yapıyor, Ekmeleddin Bey ise kendisine destek verenlerin desteği ile kampanya yürütmeye çalışıyor. Filistin meselesine gelince, Filistin’e yapılan bir insanlık ayıbıdır. Ama dünyanın da tavrı ortada. Bugün haberleri izlerken gördüm; Amerika, İsrail’e 250 bin dolarlık bir yardım paketi yapacağını açıkladı. Şimdi hükümete gelince iş başladığında ölü sayısı 8 kişiydi, şimdi kaç kişi oldu; bin yüzü aştı. Lafla peynir gemisi yürümez."

“60 AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ, 2 MHP’Lİ VEKİLİMİZE SALDIRDI”

AK Partili milletvekillerinin; MHP’li iki vekile Meclis'te saldırdığını belirten Alan, "Kuzey Irak’ta Türkmenlerle ilgili yaşananlar nedeniyle bizim milletvekillerimizin tepkilerine, AKP milletvekilleri saldırıda bulundu. Tabi bizim arkadaşlarımız 2, onlar 60 kişi falandı. Bir defa bu hareket çok çirkin. Bir laf vardır bir Türk dünyaya bedeldir diye. İki MHP’li milletvekili kaç kişiye bedeldir?" ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri