‘engelsiz Yaşam Projesi’ Ailelerin Yükünü Hafifletiyor (Özel)

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kurumun ortaklaşa hazırladıkları ‘Engelsiz Bir Yaşam İçin Gençlerle El Ele’ projesi adeta engelli gençler için umut kapısı olurken, gençlerin ailelerinin yükünü hafifletip rahat bir nefes almalarına da...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kurumun ortaklaşa hazırladıkları ‘Engelsiz Bir Yaşam İçin Gençlerle El Ele’ projesi adeta engelli gençler için umut kapısı olurken, gençlerin ailelerinin yükünü hafifletip rahat bir nefes almalarına da olanak sağlıyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kurumun ortaklaşa hazırladığı ve yaklaşık 7 aydır devam eden ‘Engelsiz Bir Yaşam İçin Gençlerle El Ele’ projesi, engelli gençler için adeta umut kapısı haline geldi. Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Cizre Gençlik Merkezi, Özel Deniz Rehabilitasyon Merkezi, Özel İlkadım Rehabilitasyon Merkezi ve Engelsiz Hayat Derneği işbirliği ile hazırladığı 'Engelsiz Bir Yaşam İçin Gençlerle El Ele' projesi 7 aydır engelli gençlere hizmet veriyor.

Bu proje ile ilçede bulunan 90 engelli genç basketbol, futbol, judo, boks, masa tenisi, atletizm, halk oyunları ve müzik branşlarındaki aktivitelere katılıyor. Aktivitelerin yapılacağı günleri sabırsızlıkla bekleyen gençler neşe ve heyecan içerisinde Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerine akın ediyor. Aktivitelerin olduğu günlerde özel servis ve yardımcı personel tarafından evlerinden alınan engelli gençler, salona getirilip çalışmalar yapılıyor. Çalışmalar bittikten sonra yine yardımcı personel eşliğinde engelli gençler araçla evlerine bırakılıyor. Bu duruma çok sevinen gençlerin aileleri, bu projenin devam etmesini istiyor.

‘Engelsiz Bir Yaşam İçin Gençlerle El Ele’ projesi kapsamında 3 işitme engeli çocuğunu kursa gönderen Ekrem Alphan isimli vatandaş, bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ekrem Alphan, “İşitme engeli çocuklarım evde içine kapanıyor. Ama oraya gittiği zaman kendine oynuyor ve rahat bir nefes alıyor. Orada çeşitli sporlar yapıyor. Ondan sonra eve geldiğinde çocukta değişim oluyor. Orada yaptıkları çalışmalarla rahatlıyorlar. Oradaki diğer engelli arkadaşlarıyla oynuyorlar güzel vakitler geçiriyorlar.” dedi.

Engelli sporcu rehber öğretmeni Ceylan Erdinç ise “Cizre Kaymakamlığı bünyesinde Gençlik Spor Hizmetleri ile beraber yürütülen Engelsiz Yaşam’ projesiyle 7 aydır engelli çocuklarımız gelip burada sporsal ve kültürel aktivitelerde bulunuyorlar. Bunlar ücretsiz olarak evlerinden alınıp servislerle destek elemanlarıyla birlikte spor salonuna getiriliyor. Burada enerjileri boşaltılıyor ve eğitimleri bittikten sonra tekrar evlerine bırakılıyor.” diye konuştu.

Bu projeye şu ana kadar 70 engelli gencin katıldığını ancak son zamanlarda artan taleplerle beraber bu sayının 90’a çıktığını söyleyen Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu şunları söyledi: “Bu çalışmaya şu ana kadar 70 gencimiz katılmıştır. Bu dönemde de artan sayılar nedeniyle sayımız 90’a çıkmış durumdadır. Bu alanda büyük bir talep var. Bu proje ile engelli gençlerimiz evlere takılıp kalmaktan kurtuluyorlar. Malumunuz engelli vatandaşlarımızın yaşamı ile ilgili çeşitli sıkıntılar var. İlçemizde bu sıkıntılar biraz daha fazladır. En azından ilçede yaşayan engelli vatandaşlarımızı evlere tıkılıp kalmalarından kurtarıyoruz. Biraz güzel ve faydalı vakitler geçirmelerine olanak sağlıyoruz. Bu şekilde bir nebze de olsa biraz rehabilite olmalarına, biraz daha psikolojik ve fiziki açıdan iyileşmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri