'Engelsiz Tokat İçin El Ele Projesi' Eğitim Seminerleri Başladı

Engelli Destek Programı(EDES) kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Tokat İçin El ele Projesi' eğitim seminerleri başladı. Tokat Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin ilk eğitim konferansı Pazar ve...

Engelli Destek Programı(EDES) kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Tokat İçin El ele Projesi' eğitim seminerleri başladı. Tokat Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin ilk eğitim konferansı Pazar ve Turhal ilçelerinde yapıldı.

Proje eğitimlerinin açılış konuşmasını, Proje Koordinatörü Hülya Kocasaraç yaptı. Proje hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından projede engelli bireylerin ailelerine yönelik daha önce uygulanan anketlerin sonuçları anlatıldı.

Tıbbi olarak engelliliğin önlenmesine yönelik eğitim ise Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli Dr. Duygu Türk tarafından verildi.

Hamile kalmadan önce annenin doktor kontrolünden geçerek gebelik öncesi testleri yaptırması, akraba evlilikleri, kan uyuşmazlıkları ve kalıtımsal hastalıklar konusunu anlatanTürk, “Gebelikte yaptırılması gerekli olan ikili ve üçlü tarama testleriyle engelli bebeğin engellilik durumunun anne karnında saptanabilir, ayrıca gebelikte kullanılması gereken ilaç vitaminleri kesinlikle doktor kontrolünde almalıyız.” dedi.

Engelli bireylerle iletişim ve engellilerin topluma kazandırılması konusunda eğitimi ise Gazi Osman Paşa Üniversitesinde görevli Yrd.Doç. Dr. Zafer Kiraz tarafından anlatıldı. Kiraz, “Engelli bireylerle doğru iletişime geçebilmenin püf noktaları vardır, onların sosyal hayata katılmaları konusunda yardımcı olmalıyız, onları birey olarak kabul etmek, farklı olduklarını hissettirmeden iletişime geçmemiz çok önemli bir konudur.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri