''Engellinin Gözünden Yaşam'' paneli

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Engelsiz Yaşam Birimi ile Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Psikolojik Rehberlik Bölümü işbirliğiyle ''Engellinin Gözünden Yaşam'
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Engelsiz Yaşam Birimi ile Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Psikolojik Rehberlik Bölümü işbirliğiyle ''Engellinin Gözünden Yaşam'' konulu panel düzenlendi.

Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde, engellilerin sorunlarını belirlemek için anket düzenlediklerini ve anket sonucuna göre bu paneli organize ettiklerini söyledi.

Anket sonucunun engellilerle ilgili gerçekleri ortaya koyduğunu belirten Sünbül, ''Onların sorunlarını kendi sorunumuz bildik. Öncelikle kütüphanemizde sesli kitap okuma kampanyası düzenledik. Bu kampanyayla pek çok kitabın sesli dile getirileceğine inanıyorum. Ayrıca en büyük engelin duygusal ve psikolojik engeller olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Sarı, Milli Eğitim Bakanlığının engellilere yönelik pek çok projeye imza attığını, engellileri maddi ve manevi yönden desteklediğini ifade etti.

Panele, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelin ardından Hatice Doğan, Doç. Dr. Hakan Sarı'ya engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi verdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri