Engellinin Çilesi Görüldü, Meclis Salonuna Asansör Sistemi Yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis salonuna çıkan merdivene asansör sistemi yaptırdı. Adapazarı Belediyesi’nin tekerlekli sandelye kullanan engelli meclis üyesi Selim Özen’in, Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis salonuna çıkarken yaşadığı...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis salonuna çıkan merdivene asansör sistemi yaptırdı.

Adapazarı Belediyesi’nin tekerlekli sandelye kullanan engelli meclis üyesi Selim Özen’in, Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis salonuna çıkarken yaşadığı zorluk tepkilere sebep olmuştu. Özen iki kişinin yardımıyla tekerlekli sandalyesi havaya kaldırılarak birinci katta bulunan meclis toplantı salonuna çıkarılmıştı.

Özen’in yaşadığı zorluğu gören Sakarya Büyükşehir Belediyesi, meclis salonuna çıkan merdivene asansör sistemi yaptırdı. Özen, yaptığı açıklamada, sosyal yaşamın içinde herkes gibi engellilerin de eşit koşullarda hizmet alması gerektiğini söyledi. Bu konuda yasal düzenelemelerinde açık ve net olduğunu dile getiren Özen, şöyle konuştu: “Buna rağmen bu zamana kadar lehimize en ufak planlı bir çalışma görmedik. Elbette ki Adapazarı ve Hendek Belediyelerin de zaman zaman Büyükşehir Belediyesinde de bazı çalışmalar yapıldı. Ancak biz bu tür çalışmaları planlı ve projeli görmek istiyoruz. Son zamanlarda yapılan sizler için hiçbir şey ifade etmeyen bizim için hayati önem taşıyan bu tür gelişmeler hepimizin içinde umut rüzgarları estirdi.”

Kısa süre önce Adapazarı Belediyesi'nde yapılan engelli tuvaletinin bile kendilerini sevindirdiğini ve bir şeylerin değişeceğinin sinyallerini verdiğini vurgulayan Özen, başkanlara teşekkür etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri