Engellilerin önündeki engeller kaldırılacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay ve beraberindeki heyet Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi ile Konya İşitme Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Gönüllü anneler projesi ile engellilerin önüne koyulan tüm engellerin kaldırılacağını ifade eden Hikmet Çay, “Maalesef engelli vatandaşlarımız için günübirlik göstermelik önlemler alınmakta, kalıcı hiçbir adım atılmamaktadır. Allah nasip edip başkan olduğumuz takdirde fiziki anlamda kolaylıklar sağlanacak çalışmalar yapacağız” dedi. Konya’da yaşamakta olan engellileri suiistimal edilmelerini önlemek ve yaşam standartlarını yükseltmek için projeler geliştirdiklerini dile getiren Çay, “Belediye Gönüllü Anneleri Projesi ile bakıma muhtaç yaşlıların, engelli vatandaşların ev temizliğinden yemeğine kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Engelli vatandaşların istihdamı konusunda gerekli çalışmalar yapılmıyor. Kuracağımız Engelsiz Yaşam Merkezleri’nde engelli kardeşlerimiz için istihdam oluşturacağız” dedi. Engellilerin kronik sorunlarına çözüm getirmeyen belediye başkanlarını eleştiren Çay, “Biz mevcut belediye başkanı gibi belediyenin asli görevi olan işlerin reklâmını resmimizle ve ismimizle billboardlarda yapmayacağız. Eğer yönetime gelirsek ilan tahtalarında ne ismimizi ne de resmimizi görebileceksiniz. Bizim reklâmımız sizler olacaksınız ve sizin memnuniyetiniz olacak” diye konuştu.

Şehirde görme engelli vatandaşların sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Dernek Başkanı Veli Özağan, “Mevcut Belediye Başkanı engellilerin önündeki tüm engelleri kaldıracağız diyor. Ama en büyük engeli kendisi koyuyor. Son birkaç ay içerisinde 100’ün üzerinde görme engelli arkadaşımızın refakatli el kartları iptal edildiği için mağdur olduk. Akyürek, bize toplum içine çıkmayın evinizde oturun demek istiyor” dedi. Özağan  Hikmet Çay’a seçim sürecinde başarılar diledi.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri