Engellileri Anlamak İçin Tekerlekli Sandalyede Basket Maçı Yaptılar

Mersin'de Yıldırımhan Mezunlar Derneği (YIL-DER) üyeleri sosyal sorumluk projesi kapsamında başlatmış oldukları “Sevgi Engel Tanımaz” projesi kapsamında engellileri anlayabilmek için tekerlekli sandalyede basketbol maçı yaptı. Özel Yıldırımhan...

Mersin'de Yıldırımhan Mezunlar Derneği (YIL-DER) üyeleri sosyal sorumluk projesi kapsamında başlatmış oldukları “Sevgi Engel Tanımaz” projesi kapsamında engellileri anlayabilmek için tekerlekli sandalyede basketbol maçı yaptı. Özel Yıldırımhan Anadolu Lisesi'nde okuyan Kenyalı ve Ugandalı öğrencilerin de katıldığı maçta oldukça zorlandıkları görüldü.

Müsabaka Mersin'deki bir spor salonunda gerçekleştirildi. Engellileri anlayabilmek için YIL-DER üyeleri tekerlekli sandalyeye oturarak Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü oyuncuları ile karşı karşıya geldi.

Özel Yıldırımhan Anadolu Lisesi'nde okuyan Kenyalı ve Ugandalı öğrencilerin yer aldığı müsabakayı dostluk kazandı.

SEVGİ ENGEL TANIMAZ

YIL-DER Başkanı İlker Uğur yaptığı açıklamada amaçlarının engelli vatandaşlara sahip çıkmak, hayata küsmemeleri önleyerek hayata sımsıkı sarılmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Bunun için "Sevgi Engel Tanımaz" projesi başlattıklarını ifade eden Uğur, "Proje kapsamında zihinsel, bedensel ve görme engelli vatandaşlarımızı ziyaret ederek

en çok ihtiyaç duydukları moral ve motivasyon vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Burada yapılan bu dostluk maçında görüldüğü gibi engel diye bir şeyin aslında yok olduğunu vurgulayan Uğur, şöyle devam etti: "Her insan aslında bir engelli adayıdır. Maalesef toplumumuz bu hususta engelli insanları anlamada çok zorluk çekmekte. Bizlerde YIL-DER olarak onları en iyi anlamanın yolu empatiden geçer düşüncesiyle onların yaşadığı zorlukları kendimiz yaşamak istedik. Bu maç eğlenceli gibi görünse de bizler için çok zordu. Onları anlamamız için bunu yapmak gerekiyordu."

Kendilerine engellilere sahip çıkmanın sorumluluğunun düştüğünün bilincinde olduklarına dikkat çeken Uğur şunları kaydetti: "Biz engelli vatandaşlarımızı sadece Engelliler Haftasında veya günlerinde değil, her zaman destek olmak için buradayız. Yapılan bu tür organizasyonlar başka kişilere hayırseverlere örnek olur. Yeter ki gönüller engelli olmasın."

Mersin Engelli Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Aynur Olgaç ise kendilerini ziyaret edip dostluk maçı yaptıkları için YIL-DER yönetimine teşekkür etti. Olgaç, Mersin’de böyle bir spor kulübünden varlığından kimsenin haberi yokken YIL-DER'in farkına varmasının kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Maç sonunda YIL-DER yönetimi tarafından sporculara çiçek verilirken baklava ikram edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri