Engellilere genel anestezili tedavi

Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi engelli vatandaşların diş tedavilerinde genel anestezi uygulayarak tedavilerini yapıyor

Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi engelli vatandaşların diş tedavilerinde genel anestezi uygulayarak tedavilerini yapıyor. 2010 yılının nisan ayından bu yana, ayda 1 defa verilmeye başlanan genel anestezili tedavi haftada 1 verilmeye çalışılacak. Engelli vatandaşlara yönelik genel anestezi uygulayarak yapılan diş tedavi hizmeti hakkında bilgi veren Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Diş Teknisyeni Zekai Büyükbezirci, engelli insanlara yönelik verilen hizmetten insanların çok memnun olduğunu dile getirdi. Engelli insanlara yönelik verilen genel anestezili diş tedavisinin Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldığını belirten Büyükbezirci, “Engelli hastalara genel anestezi uyguladığımız için buna uygun ameliyathane sağlık merkezimizde bulunmuyor. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi ile yapılan protokol sonucu anestezili diş tedavileri bu hastanemizde yürütülüyor. Bir yıldır devam eden hizmetimiz ayda bir yapılıyordu. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi ile yeni yapılan protokol gereği genel anestezi altındaki diş tedavisi ameliyathane müsait olursa haftada bir yapılacak” diye konuştu.

‘YÜZDE 40 VE ÜSTÜ ENGELLİ HASTALARA UYGULANIYOR’

Engelli hastalara genel anestezi altında; dolgu, diş çekimi, diş taşı temizliği gibi diş tedavilerinin yapıldığını da vurgulayan Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Zekai Büyükbezirci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli hastalarımız tedavisinde 3 diş teknisyeni doktorumuz ve bir hemşiremiz görev alıyor. Genel anestezinden yüzde 40 ve üstü engelli hastalarımız yararlanabiliyor. Şu ana kadar bu tedavi hizmetimizden 15 civarında engelli hastamız yararlandı. Engelli hastalarımız için engelleri kaldırıyoruz. Bu tedavi hizmetimizden daha çok otistik hastaları yararlandı. Son zamanlarda ilgi çoğalmaya başladı. Engelli vatandaşlara yönelik diş tedavisinden haberdar olmayan insanlarımız var. Bu tedavi hizmeti şehrimizde veriliyor. Herkesin bundan haberdar olması lazım. Diş sorunu yaşayan engelli vatandaşlarımızın mağdur olmaması gerek. Ayrıca tedavi ücretsizdir.”

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri