Engellilerden ‘sessiz’ yürüyüş

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi üyeleri son aylarda yaşanan terör olaylarına tepki göstermek için "Teröre lanet" yürüyüşü gerçekleştirdi.

Nesrin ve Ayşegül İlköğretim Okulu'nda başlayan yürüyüş Konya Askeri Şehitliği'nde sona erdi. Engelliler protestolarını sessiz bir şekilde dile getirdi. Yürüyüş sonrasında  "Kur'an-ı Kerim" tilaveti  yapıldı.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan, “Şehitlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek amacıyla bu yürüyüşü düzenlemiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere engelliler askerlik yapamamaktadır. Bu bizleri son derece üzmektedir. Şehitlerimizi gördüğümüz halde askere gidemiyor olmamız bizi çok üzüyor. Şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diler. Türkiye'nin bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulamak isteyen engelliler olarak Türkiye'ye mesaj vermek adına tekrar bir araya geldik. Yürüyüşümüze katılan bütün engelli kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ise, “Türkiye üzerinde oynanan bu oyunlara karşı birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. İnşallah şehit haberleri almayız. Şehitliğimizi ziyaret ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ediyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri