Engellilerden büyük başarı

Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanlığının 2009 yılı faaliyet programında yer alan Bedensel Engelliler Badminton Dünya Şampiyonası 0513 Eylül tarihleri arasında Seul de yapıldı.

Antrenörlüğünü Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Bozdam’ın yaptığı Milli takım başarılı bir sonuca imza attı. Konya Badminton İhtisas spor kulübü sporcuları olan milli badmintoncular ülkemize iki madalya ile döndüler. Şampiyonada Tekerlekli sandalye kategorisinde yarışan Avni Kertmen partneri Fransız Davit Toupe ile finalde Koreli rakipleri Yong Hong Lee- Sam Saep Lee çiftine yenilerek Dünya ikincisi oldu. Şampiyonada Ayakta U5 sınıfında yarışan İlker Tuzcu partneri Alman Frank Dietel ile U5 çift erkekler kategorisinde yarı finalde Chinese Taıpeı den Ceng Lin- Meng Lee çiftine yenilerek final şansını kaybedip üçüncü oldu.

Aynı zamanda her iki sporcu da katıldıkları tekler müsabakalarında Dünya beşinciliğini elde etti. İki sporcu ve bir antrenörden oluşan Milli takımımızın, katıldığı ilk dünya şampiyonasında bu şekilde derece almasının ilerisi için oldukça ümit verdi. Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanlığının 2009 yılı Faaliyet programında yer alan  “Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası” 07–14 Eylül tarihleri arasında İtalya da yapıldı. Şampiyonada ülkemizi temsil eden Konyalı sporcu Ferhat Çıkmaz sol elde Dünya 2.’si olarak gümüş madalya kazandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri