Engelliler Turnuvada Ter Döktü

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi’nin düzenlediği ‘Engelliler Petank Turnuvası’ kıyasıya mücadeleye sahne oldu.BKK bünyesinde çalışmalarını sürdüren Engelliler Meclisi, Reşat Oyal Kültürparkı Bocce sahasında Koza Lions Kulübü...

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi’nin düzenlediği ‘Engelliler Petank Turnuvası’ kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

BKK bünyesinde çalışmalarını sürdüren Engelliler Meclisi, Reşat Oyal Kültürparkı Bocce sahasında Koza Lions Kulübü katkılarıyla ‘Engelliler Petank Turnuvası’ düzenledi. Üçlü, ikili ve tek kişiden oluşan takımların özel misketleri belirli bir mesafeye fırlatarak diğerler misketleri vurmaya çalışmasıyla oynanan petank turnuvasında bir araya gelen engelli gençler, hünerlerini sergiledi. Bocce (Petank) Milli Takım Antrenörü Ahmet Yaratılmış eşliğinde turnuvaya katılan 50 engelli sporcu, hayat dolu tavırlarıyla dikkat çekti.

Engelliler meclisinin çok güzel bir çalışmaya imza attığını belirten Pala, "Engelliler meclisimiz tarafından kurulan Petank takımımız, engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Yine Türkiye’de ilk kez böyle bir organizasyon Bursa’da düzenleniyor. Bursa Kent Konseyi Engeliler Meclisi, Türkiye Engelliler Milli Takımını oluşturmaya da adaydır. Engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasına ve engellilerin rehabilitasyonuna yönelik her türlü etkinliğin destekçisiyiz." dedi.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise engellilerin sosyal hayatta daha aktif rol almaları için mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri