Engelliler için internet sitesi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nce engellilere yönelik çalışmalar kapsamında hazırlanan görme engelliler internet sitesi yayına girdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nce engellilere yönelik çalışmalar kapsamında hazırlanan görme engelliler internet sitesi yayına girdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, engellilere yönelik gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların Türkiye-ye model olduğunu belirterek, bu kapsamda görme engelliler için internet sitesini hizmete sunduklarını söyledi.
Belediyenin resmi web sayfası olan www.konya.bel.tr ve www.konya.bel.tr/engelli adresi üzerinden ulaşılabilen sitenin görme engellilerin kullanabileceği özel bir yazılımla hazırlandığını dile getiren Başkan Akyürek, ''Görme engellilerin kullandığı Braille alfabesiyle çok rahat okunabilen ve gezilebilen sitede, Büyükşehir Belediyesi-nden güncel haberler, Konya tanıtımı, Hz. Mevlana ve duyurular gibi bölümler yer alıyor'' diye konuştu.
Sitenin, Türkiye'de görme engelliler için hazırlanan ilk büyükşehir belediyesi sitesi olma özelliğini taşıdığını ifade eden Akyürek, Mesnevi-nin görme engelliler için seslendirme çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri