Engelliler Haftası’nda fener alayı coşkusu

Seydişehir'de Ümit Çocukları Derneği tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında kermes, fener alayı ve konser düzenlendi.

Engelliler Haftası etkinliği kapsamında Ümit Çocukları Derneği tarafından farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen program Hükümet Konağı önünden başlayan fener alayı ve Milli İrade Meydanında devam eden konser ile son buldu.

Milli İrade Meydanı’nda ki programın açılış konuşmasını yapan Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, “Engelli bireylere imkanları doğrultusunda hayatlarına dokunmak için çalışmalar yapmaktayız. Birçok akülü araba ve tekerlekli sandalyeyi engellilerimize ulaştırdık. Bireysel desteklerle, toplu faaliyetler düzenledik, rehberlik araştırma merkezimizle, özel eğitim sınıflarımızla ve yaptığımız projelerimizle engelli bireylerimizin hayata tutunmaları için çalışmalar yürüttük. Engelli olmak bir tercih değildir. Utanılacak ve görmezden gelinecek bir durum hiç değildir” ifadelerini kullandılar.

Her bireyin engelli adayı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu; “herkes hayatını bir engelli adayı olduğunu düşünerek devam ettirmeli ve bu bilinçten uzaklaşmamalıyız. Belediyemiz kapsamında engelsiz şehir projelerimizle çalışmalarımız olacak. Projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza bu konuda engelli bireylerimizle ilgili olan dernekler, STK Başkanlarımızla iletişimde olacağız. Seydişehir bu konuda farkındalık yaratan duyarlı hemşerilerimizle birlikte çalışmalara katkı sunacağız” şeklinde konuştu.

Seydişehir’de Engelliler Haftasının çok etkin bir şekilde kutlandığını kaydeden Kaymakam Cevdet Bakkal, “Seydişehir’de yıllardır engelliler haftası etkinlikleri farklı şekillerde kutlanmakta. Engelli kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Devletimiz her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olamaya devam ediyor ve destekler veriyor. Biz Kaymakamlık olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri