Engelliler engel değil!

Engellilerin kendi imkanları ile işler yapabileceğine vurgu yapan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Belediyelerimiz ve iş adamlarımız bizlere destek olurlarsa engellilerin engel olmadığını bütün dünyaya haykıracağız” dedi

Geçtiğimiz yıl açılan Altı Nokta Körler Derneği Konya Şubesi, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyor. Türkiye genelinde 34 şubede 10 bin üyesi olan derneğin Konya şubesine üye 150 engelli bulunuyor. Görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için derneği açtıklarını ifade eden Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Derneğimizi görme engellilerin sıkıntı, dert ve kederlerine ortak olmak için açtık. Ayrıca açacağımız kurslar ile engellilere eğitimler vermek. Bu kursların başında bilgisayar kursu ve braille alfabesi kursları geliyor” dedi.

ENGELLİLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Engellilerin kendi imkanları ile işler yapabileceğine vurgu yapan Şahin, “En büyük amacımız engellileri topluma kazandırmak. Meslek edindirme kursları açmak istiyoruz. Engellilerin burada kendi imkanları ile üretim yapmasını istiyoruz. Onlara bir iş sağlayabilirsek güzel olur. Bunu başarırsak engellileri topluma kazandırmış olacağız” diye konuştu. Dernek olarak atölye açmak istediklerini ve bu atölyede küçük üretimler yapma istediklerini belirten Şahin, “Engelliler olarak küçük üretimler yapmak istiyoruz. En azından üretilecek bir ürünün montaj aşamasını bizler yapabiliriz. Şuan bir kolonya kutusu üretmeyi hedefliyoruz. Ahşap bir kutu olacak ve bizler bu kutuyu lazer kesimcilerden destek alarak üreteceğiz. Burada üretimin son aşaması olan montajı da engelli arkadaşlarımız yapacak” şeklinde konuştu. Ahşap oyuncaklar da ürettiklerini belirten Şahin şu şekilde konuştu: “Oyuncak üretimimiz de var. Ahşap topaç ürettik. Yani şimdilik üretimini yapamıyoruz ama montajını yapıyoruz. Bu oyuncakları da kendimiz üretmeyi planlıyoruz. Bunun içinde çeşitli makineler almamız gerekiyor.”

ÜRETİM İÇİN SPONSORA İHTİYACIMIZ VAR

Oyuncak bir bez bebek üretmek istediklerini ifade eden Şahin, “Bizler üretim ile topluma ve engellilere destek olmak istiyoruz. Yeni bir projemiz var. Bu proje ile oyuncak bez bebek üretmek istiyoruz. Kumaşının dikişinin kendimiz yapamayız ama en azından üzerinde dekoratif işleri yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ürünleri pazarlama konusunda ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını belirten Şahin bu konuda vatandaştan talepte bulundu. Şahin, “Bizler engelli olarak bazı ürünleri üreteceğiz. Vatandaşlarımız oyuncak ve benzeri ürünleri bizlerden alsınlar. Böylece engellilere de katkıda bulunmuş olurlar” sözlerini kullandı. Engelliler olarak sponsora ihtiyaç duyduklarını belirten Şahin, “Belediyelerimiz ve iş adamlarımız bizlere sponsor olsun. Onlar bizlere destek olurlarsa engellilerin engel olmadığını bütün dünyaya haykıracağız” dedi. Üretilen ürünlerden elde edilen gelirler ile engellilerin ekonomik anlamda rahatlayacağını söyleyen Şahin konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Elde edeceğimiz gelirler ile engellilerin hayatlarını kolaylaştırmayı planlıyoruz. İşi olmayan engellilere katkı da bulunmak istiyoruz. Ayrıca derneğin ayakta durması için gerekli olan maddi kaynağı temin etmiş olacağız.”

SALİH ACIBADEM

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri