Engelliler, Atölye Çalışması İle Meslek Sahibi Olacak

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, engelli bireyleri meslek sahibi yapmak ve topluma kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediyenin bu kapsamda hazırladığı, 'Engelli Montaj Atölyesi açılışı ve Üreten Eller Projesi' düzenlenen törenle...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, engelli bireyleri meslek sahibi yapmak ve topluma kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediyenin bu kapsamda hazırladığı, 'Engelli Montaj Atölyesi açılışı ve Üreten Eller Projesi' düzenlenen törenle hizmete girdi. Engelliler bu proje kapsamında, iş eğitimi, montaj eğitimi ve uygulama eğitimi alarak hem topluma kazandırılacak hem de bir iş sahibi olacak.

Aynı anda 30 engelli bireyin faydalanacağı montaj atölyesinde, tüm engelli guruplara hizmet verilecek. Merkezde ayrıca; montaj, uygulama ve iş eğitim atölyeleri de yer alıyor. Engelli öğrenciler, söz konusu atölyede, iş, montaj, uygulama eğitimlerinin yanı sıra spor yapabildiği gibi drama eğitimi de alacak. Sabah saat 09:00 sularında eğitime başlayacak olan engellilerin bu çalışması öğleden sonra saat 03:00 kadar devam edecek. Engelliler burada kentteki farklı kurumlardan gelen işleri eğitimciler nezaretinde yapacak. Böylece engeliler hem eğitim alacak hemde bu süreçte yaptıkları işten para kazanacak.

Anadolu Üniversitesi, İşKur, Tepebaşı Belediyesi ortaklığında düzenlenen proje açılışına; engelli dernekleri, Tepebaşı Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde eğitim gören zihinsel yetersizliği olan bireyler ve aileleri katıldı.

Engelli Montaş Atölyesi Müdürü Aynur Dökümtaş, engellilerin eğitimle atölye de hayata kazandırılacaklarını söyledi. Eğitimle engelilerin iş sahibi de olacağını kaydeden Dökümtaş, " Buradaki amaç engelilerimizi topluma ve iş hayatına kazandırmak. Bunun başarılı olacağına inanıyoruz." dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise 2009 yılından bu yana ilçe genelinde engelillere yönelik ciddi proje çalışmalarının olduğunu ve bunun da engelilerle büyük katkı sunduğunu söyledi. Ataç, 8 aylık çalışmanın ardından söz konusu projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri