Engelli satranççılar centilmence yarıştı

Geçtiğimiz hafta sonu Karatay Belediyesi öncülüğünde KARMEK Merkez binasında yapılan Görme Engelliler Satranç İl Birinciliği Turnuvası centilmence geçti

Görmeyenleri Koruma Derneği ve Karatay Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen satranç turnuvası, Başhakem Saim Yakar, Gözlemci ve Satranç İl Temsilcisi Hasan Güven ile İl Hakemi Selçuk Tekeli yönetiminde 28 – 29 Mayıs tarihlerinde KARMEK Merkez binasında 36 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Turnuva 6 tur üzerinden İsviçre sistemine göre oyuncu başına 35 dk + 30 sn/hamle temposunda yapılarak tamamlandı.

Turnuva öncesi kısa bir konuşma yapan Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, Konya’da ilk olarak düzenlenen Görme Engelliler Satranç Turnuvasında kendilerine destek olan Karatay Belediye’sine teşekkür ederek, sporculara başarılar diledi.  Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise böyle bir organizasyona öncülük etmenin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ve Karatay Belediyesi olarak tüm engellilere ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi. Konya’da ki tüm sivil toplum kuruluşlarına seslenen Hançerli, istedikleri zaman belediyeye ait sosyal tesisleri kullanabileceklerini söyledi. Konuşmaların ardından turnuvaya katılan tüm sporculara Karatay Belediyesi tarafından hediyeler verilirken kategorilerinde dereceye giren 1.’ye Cumhuriyet, 2.’ye Yarım ve 3.’ye ise çeyrek altın ile ödüllendirildiler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri