Engelli öğrenciye sınav öncesi moral ziyareti

Milli Eğitim Müdüründen engelli öğrenciye sınav öncesi moral ziyareti
Karaman'da doğuştan spastik engelli olan Ayşe Kıyak, ilköğretim diploması için Pazar günü yapılacak Açık İlköğretim sınavına girecek.
     Sınav öncesi Ayşe Kıyak'ı (19) evinde ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ''eğitimde kaybedilecek fert yoktur'' anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.
     Bakanlığın, sağlık nedenleriyle sınav merkezine gelemeyecek kadar engelli olan bireyler için evde sınav hizmeti sunduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
     ''Ayşe gibi engelli olup okuma azmi bulunan ama okuyamayan diğer engelli bireylerin Ayşe'yi örnek almalarını istiyorum. Bu hafta sonu sınava evinde girecek olan Ayşe kızımıza başarılar diliyor, azmi ve gayretinden dolayı kendisini kutluyorum. Ayşe okula gidemediği için için geçtiğimiz senelerde görevlendirdiğimiz öğretmenlerce evinde ilköğretimin birinci kademesini tamamladı. Şimdi ilköğretim diploması alabilmek için açık ilköğretim sınavına hazırlanıyor. Çok azimli, liseyi de okumak istiyor. Ben kendisine başarılar diliyorum.''
     Eskiden yaşamın kendisi için çok zor olduğunu fakat şimdi her şeyin daha iyiye gittiğini söyleyen Ayşe ise ''Yerimden hiç kıpırdayamıyordum. Bir et yığını gibiydim. Tedavilerim başladıktan sonra hayata tekrar bağlandım. Şimdi yemeğimi kendim yiyebiliyorum. Bazı ihtiyaçlarımı kendi başıma giderebiliyorum. İlk önce okuma yazmayı öğrendim. İlköğretimin birinci kademesini bitirdim. Pazar günü evimde öğretmenler eşliğinde sınava girip diplomamı alacağım. Sonrada açık lise ye başvuracağım. Bir iş sahibi olup çalışacağım'' diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri