Engelli içinel emeği ürünlerini sattılar

Zihinsel engellilere hizmet için kurulan ve gönüllü hayırsever vatandaşların çalışmaları ile kurulan Yeryüzü Meleklerini Koruma Derneği kahvaltılı yardım kermesi düzenledi.

Sema Otel'de gerçekleştirilen etkinliği çok sayıda hayırsever katıldı. Kermeste el emeği ile hazırlanmış ürünler satışa sunuldu. Satıştan elde edilecek gelirler ise zihinsel engellilere yardım ve dernek faaliyetlerinde kullanılacak. Yeryüzü Meleklerini Koruma Derneği Başkanı Fatma Menekşe etkinlikte yaptığı açıklamada, "Derneğimiz zihinsel engellilere hizmet için kurulmuştur. İlk faaliyet olarak bir okul yaptırdık. Zihinsel engellilerin eğitim alabileceği bir okul oldu. Temeli 1992 yılında atılmıştı, biz binasını yenileyip Milli Eğitim'e teslim ettik. 9 Ocak 2006'da eğitime başladı. Şu an da 160 öğrenci ile eğitim öğretim devam ediyor. Sonrasında engelli ailelerine, engelli bireylere hizmet için dernek faaliyetlerimizi devam ettirdik" dedi.

‘ÇOK BAĞIŞÇIMIZ YOK’

Ayrılmış aile çocukları ve öksüz yetimleri için de faaliyetler yaptıklarının altını çizen Menekşe, şöyle konuştu: “Amacımız kalıcı bir dernek olmak. Birlik beraberliği sağlamak için, üyeler arasında yakınlaşmayı sağlamak için çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Kahvaltı, iftar, özel günlerde kutlamalar yapıyoruz, biraraya geliyoruz. Bu etkinliklerde gerçekleşen el emeği ürünlerin satışından faaliyetlerimize bütçe oluşturuyoruz. Aslında bayanlara yönelik bir denek değiliz ama ağırlıklı olarak bayanlar katılım sağlıyor. Erkek üyelerimiz de var. Yeni bir dernek binası aldık. Onun borçlarını ödemek için faaliyetlerimizi hızlandırdık. Çok bağışçımız yok. Çalışarak bu faaliyetleri yapmaya çalışıyoruz. Şehitlerimizin olduğu şu günlerde bu tür faaliyetler yadırganabilir ama derneğimizin ayakta kalabilmesi için bu tür faaliyetleri yapmak zorundayız. Şehit haberleri gelirken müzikli eğlenceli programlar yapmıyoruz. Yapılmaması da lazım. Derneğimizde ürettiğimiz ürünlerden zekat paketleri hazırladık. Onları sunuyoruz şimdi. İlgi, destek bekliyoruz. Hizmetlerimizin sürekli olması için herkesi dernek faaliyetlerimize bekliyoruz. Şeyh Sadrettin Mahallesi, Millet Caddesi, Bahane Sokak'ta bulunan Şenol Apartmanı'nda faaliyet gösteriyoruz. Dileyenler bize (0332) 3210156 numaralı telefondan ulaşabilirler.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri